NOVI XEON PROCESORI

Intelova tehnologija za svijet interneta stvari

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 11.09.2014 10:37
  • Objavljeno 11.09.2014 u 09:00
Diane Bryant

Diane Bryant

Izvor: Promo fotografije / Autor: Intel

Intel je predstavio linije procesora Xeon E5-2600/1600 v3, namijenjenu radu s raznovrsnim radnim opterećenjima u podatkovnim centrima. Donose i do trostruko bolje performanse u odnosu na prethodnu generaciju te bolju energetsku učinkovitost i sigurnost

Da bi se olakšalo ispunjavanje sve veće potražnje za softverski definiranom infrastrukturom (SDI), procesori putem telemetrijskih podataka daju pristup ključnim parametrima te infrastrukturi omogućuju isporuku usluga s najboljim performansama, otpornošću i optimiziranim ukupnim troškom vlasništva.

Procesori će se koristiti u poslužiteljima, radnim stanicama te infrastrukturi za pohranu i umrežavanje, u kojima će omogućivati raznovrsne radne procese, npr. analizu podataka, računalstvo visokih performansi, telekomunikacijske usluge i usluge utemeljene na oblaku te pozadinsku obradu za internet stvari u medicinskom, industrijskom i zrakoplovnom sektoru.


'Gospodarstvo digitalnih usluga podatkovnim centrima nameće nove zahtjeve vezane uz automatsku, dinamičnu i skalabilnu isporuku usluga', izjavila je Diane Bryant, viša potpredsjednica i generalna direktorica Intelova odjela Data Center Group. 'Novi Intelovi procesori nude dosad neviđene performanse, energetsku učinkovitost i sigurnost te daju uvid u hardverske resurse potrebne za omogućivanje softverski definirane infrastrukture. Intel omogućuje ponovno projektiranje arhitekture podatkovnih centara te tako tvrtkama olakšava potpuno iskorištavanje svih prednosti usluga utemeljenih na oblaku.'

Bolje performanse i energetska učinkovitost

Linija procesora Intel Xeon E5-2600 v3 ima do osamnaest jezgri više po utoru i 45 MB predmemorije posljednje razine, što znači da nudi do pedeset posto više jezgri i predmemorije u odnosu na procesore prethodne generacije. Uz to, proširenjem paketa Intel Advanced Vector Extensions 2 (Intel AVX2) opseg vektorskih instrukcija za cijele brojeve udvostručuje se na 256 bitova po ciklusu (što je važno za radna opterećenja u kojima se intenzivno koriste cijeli brojevi) te se omogućuju do 1,9 puta bolje performanse.

U liniji procesora Intel Xeon E5-2600 v3 spajaju se rekordne performanse i napredne značajke učinkovitosti, pa je njome postavljen novi svjetski rekord glede energetske učinkovitosti poslužitelja utemeljene na performansama po vatu.

Iz linije procesora Intel Xeon E5-2600 v3 bit će dostupna 26 različita modela po cijeni od 213 USD do 2.072 USD za količine od tisuću jedinica. Radne stanice s procesorima Intel Xeon E5-1600 bit će dostupne u šest različitih modela po cijeni od 295 USD do 1.723 USD.

Više informacija je moguće pronaći na ovom linku

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!