SNAŽAN ZAVRŠETAK GODINE

Intel opet rekordno - prihod 55,9 milijardi dolara!

17.01.2015 u 08:45

Bionic
Reading

Intel Corporation priopćava kako su cjelogodišnji prihodi dosegli rekordnih 55,9 milijardi dolara te da je ostvarena neto dobit od 11,7 milijardi. Istovremeno je isporučen rekordni broj osobnih računala, poslužitelja, tablet-uređaja, telefona i uređaja iz kategorije interneta stvari

Tvrtka je generirala otprilike 20,4 milijarde USD u gotovini od operacija, isplatila 4,4 milijarde USD dividendi te upotrijebila 10,8 milijardi USD za otkup 332 milijuna redovnih dionica.

U četvrtom tromjesečju Intel je prijavio prihode u iznosu od 14,7 milijardi USD, dobit prije oporezivanja u iznosu od 4,5 milijardi USD, neto dobit u iznosu od 3,7 milijardi USD i dobit po dionici u iznosu od 0,74 USD. Tvrtka je generirala otprilike 5,8 milijardi USD u gotovini od operacija, isplatila 1,1 milijardu USD dividendi te upotrijebila 4,0 milijardi USD za otkup 115 milijuna redovnih dionica.


'Četvrto tromjesečje bilo je snažna završnica rekordne godine', izjavio je Intelov generalni direktor Brian Krzanich. 'Ispunili smo i premašili više važnih ciljeva: udahnuli smo novi život u poslovanje u sektoru osobnih računala, proširili poslovanje u sektoru podatkovnih centara, učvrstili položaj u sektoru tablet-uređaja te pokrenuli rast i inovacije u novim područjima. Tijekom 2015. čeka nas još posla. Poboljšat ćemo profitabilnost mobilnog sektora te zadržati usmjerenost na novi val računalstva.'

Kompanija očekuje kako će u prvom tromjesečju 2015. godine uprihoditi 13,7 milijardi (plus ili minus 500 milijuna USD) te da će na istraživanje i razvoj te spajanja i akvizicije potrošiti 4,9 milijarde dolara.