bilješke, grupe…

Instagram se gura u carstvo Twittera, no stiže još novosti kojima ćete bolje doprijeti do svojih sljedbenika

14.12.2022 u 09:29

Bionic
Reading

Meta, krovna kompanija koja između ostalog stoji iza Facebooka i Instagrama, objavila je najnoviju nadogradnju svog fotoservisa. Na Instagramu ćete odsad moći objavljivati bilješke, kreirati grupe te još štošta toga

U borbi za sve većim brojem korisnika kompanije se stalno trude nadograditi svoje proizvode i usluge. Ništa drugačije nije u taboru Mete koja je upravo najavila velike novosti unutar Instagrama.

Bilješke

Bilješke su kratke objave do 60 znakova u kojima možete koristiti samo tekst i emojije, nešto poput okrljaštenog Twittera. Da biste ostavili bilješku, potrebno je otići na vrh poruka unutar Instagrama, odabrati sljedbenike koje pratite ili osobe na popisu bliskih prijatelja i vaša će se bilješka pojaviti na vrhu njihove pristigle pošte sljedeća 24 sata. Odgovori na bilješke stići će kao DM u vaš inbox.

Trenuci s prijateljima

Stiže nadogradnja i korisničkih Priča (Stories) pa će korisnici odsad moći proslijeđivati svoje Priče, ali na način da pozovu svoje prijatelje na njih te ih tako upozore da bi se objava mogla odnositi na njih.

Instagram počinje testirati i tzv. Iskrene priče, novi način da vi i vaši prijatelji snimite i podijelite ono što trenutno radite u priči koja je vidljiva samo onima koji također dijele svoju. Snimite iskrenu priču iz kamere za priče, priču više autora na vrhu feeda ili iz dnevnog podsjetnika za obavijesti koji počinje nakon vaše prve Iskrene priče.

Grupni profili - vaš novi Instagram profil

Ljudi se na Instagramu ‘grupiraju’ u zajedničkim porukama za više ljudi, no sada stiže još jedna novost. Korisnicima će biti omogućeno da u sklopu osobnog stvore i novi grupni Instagram profil te odrede s kojim korisnicima će objava biti podijeljena.

Sve novitete koji će uskoro stići i na vaš Instagram možete pogledati na službenim stranicama kompanije.