SPLITSKI DOGRADONAČELNIK KAŽE

'Inovacijski centar u Splitu najbolja je investicija'

21.03.2013 u 18:55

Bionic
Reading

Trogodišnji produžetak ugovora Splita i Microsoftova inovacijskog centra, između ostalog, obuhvatit će edukaciju nezaposlenih, školu EU te 12 besplatnih edukacija za poduzetnike

Grad Split i Microsoft Hrvatska potpisali su sporazum o nastavku suradnje na projektu Microsoftovog inovacijskog centra u Splitu.

Trogodišnji će produžetak ugovora samo tijekom sljedećih mjeseci obuhvatiti edukaciju dugotrajno nezaposlenih osoba, EU školu za djelatnike općina, gradova i ustanova Splitsko-dalmatinske županije te ciklus 12 besplatnih edukacija za poduzetnike grada Splita.

'Grad Split je do sada u MIC uložio 1,3 milijuna kuna i to je najbolje potrošen novac. Dokaz za to je i projekt AuThink, koji su osmislili studenti s FESB-a i FER-a', naglasio je zamjenik splitskog gradonačelnika Jure Šundov

Microsoftov inovacijski centar Split otvoren je u svibnju 2010. Smješten je u sklopu kampusa Sveučilišta, u zgradi Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje.

Uz centar u Varaždinu, dio je svjetske mreže od preko 130 centara, namijenjenih učenicima, studentima, malim i srednje velikim tvrtkama, kao podrška u razvoju inovativnih softverskih rješenja i usluga.

MIC je ujedno i inkubator za ICT startupe i središnje mjesto za uključivanje već aktivnih IT tvrtki u suradnju na novim projektima.

U prve tri godine rada MIC Split održao je edukacije i radionice za više od 4.000 sudionika svih dobnih skupina. Među njima su osobito zanimljivi kampovi za učenike osnovnih škola, Kids@MIC, edukacije za studente, kao i više od 150 edukacijskih tečajeva i radionica za male i srednje poduzetnike.

'Splitski se MIC u posljednje tri godine profilirao kao jedan od značajnih sudionika u regionalnom gospodarstvu te kao oslonac u stvaranju ekonomskih prilika i uspjeha.

Vjerujem da će nastavak intenzivnog rada na ovom projektu dati novi zamah kroz obrazovanje osoba svih dobnih skupina, podršku razvoju startup projekata te razvoj malog i srednjeg poduzetništva', rekao je Draško Ivanišević, voditelj odjela razvojne platforme i poslovnih rješenja u Microsoftu Hrvatska.