KRATKI SAVJET

Imate iPhone? Isprobajte zgodan trik s fotografijama

12.03.2021 u 08:30

Bionic
Reading

Riječ je o jednostavnoj značajki koja, premda za nju znaju napredni korisnici iPhonea, i te kako može pomoći onima koji nemaju iskustva u iOS-u

Koristite iPhone i vaša nedavno snimljena fotografija izgleda kao da ste je snimili u ogledalu? Ako vaš odgovor glasi 'da', ne brinite - iPhone ima mogućnost uređivanja fotografija, a jedna od opcija je 'okretanje' - bilo ono vodoravno ili okomito.

Najjednostavniji način koji koristi većina korisnika je pomoću aplikacije Photos koja dolazi predinstalirana na iPhone te koja služi za pohranu i pregled svih vaših fotografija. Za brzo okretanje slike pritisnut ćete na alat za izrezivanje (crop).

Prvo što ćete htjeti napraviti je pokrenuti aplikaciju Photos i izabrati sliku koju želite okrenuti. Pritisnite na 'Uredi' ili 'Edit' smješten na dnu ekrana.

Nakon toga pritisnite ikonu 'Crop' na dnu ekrana kako biste ušli u izbornik za rezanje. Nakon toga pritisnite na ikonicu u obliku trokuta u gornjem lijevom kutu i time ćete sliku 'prevrnuti' po vertikalnoj osi. Za okretanje po horizontalnoj osi predlažemo nekoliko pritisaka na kockicu sa strelicom koja se nalazi odmah pored trokuta. Nakon što ste zadovoljni rezultatom, pritisnite Done i time spremite svoju uređenu fotografiju.

Jednostavno, zar ne?