'Inspire the World'

Huawei NEXT IMAGE Awards 2022.: Ostalo je još samo nekoliko dana za prijavu najboljih mobilnih fotografija i videa

14.11.2022 u 13:24

Bionic
Reading

Želite li pokazati svoja foto ili video remek-djela, osvojiti nevjerojatne nagrade i postati sljedeća zvijezda mobilne fotografije?

Huawei NEXT IMAGE Awards 2022. natjecanje čeka zadnje prijave svih impresivnih foto i videozapisa napravljenih Huawei uređajima. Ovogodišnja tema koji objedinjuje sve radove je 'Inspire the World', a rok za prijave je utorak 15. studenog 2022.

Platforma za korisnike diljem svijeta

Huawei NEXT IMAGE Awards pokrenut je 2017. godine i održava se već pet uzastopnih godina, privlačeći korisnike Huawei telefona iz više od 170 zemalja i regija, prikupljajući pritom približno 3,26 milijuna prijava kroz razne kategorije.

U usporedbi s 2021. godinom, ovogodišnje natjecanje dobilo je pet novih kategorija, među kojima su Art & Fashion i Sport, te tri video kategorije pod nazivom Action, Storytelling Short Film i Storytelling Long Film. Huawei NEXT IMAGE Awards također će svim pobjednicima ovogodišnjeg natjecanja pružiti priliku za suradnju s partnerskim medijima i drugim sličnim natjecanjima ili događanjima, što u konačnici talentiranim i upornim umjetnicima može omogućiti daljnji razvoj i priznanja.

Posljednje izdanje također je predstavilo novi žiri sudaca i partnera, s ukupno pet profesionalnih foto sudaca. Među njima su bivša direktorica uredništva fotografije ELLE China – Nicole Xue, talijanski fotograf i umjetnik – Federico Ciamei, rumunjska fotografkinja – Mihaela Noroc, potpredsjednica Kineskog sveučilišta za komunikacije u Nanjingu, potpredsjednica Kineske udruge fotografa Chen Xiaobo te potpredsjednik odjela za marketing potrošačke strategije u Huawei Consumer Business Group, Li Changzhu. Oni zajedno, kao tim stručnjaka za fotografiju s različitim umjetničkim pozadinama i iskustvima zajedno pregledavaju, raspravljaju i odabiru konačne pobjednike svih kategorija za 2022. godinu.

Inspirirajte se mogućnostima Huawei pametnih telefona i pokažite ljepotu koja vas okružuje

Ako još dvojite oko prijave na Huawei NEXT IMAGE Awards donosimo nekoliko prijedloga za inspiraciju i buđenje kreativca u vama. U nastavku pronađite nekoliko posebnih prilika i scenarija za izvrsne snimke.

Sanjivi gradski pejzaži

Grad nikad ne spava. Velike urbane sredine uvijek donose neke nove poglede i scenografije koje bude maštu fotografa. Od pogleda na povijesne parkove, užurbana gradska središta i tranzitne lokacije pa sve do noćnih kadrova svjetlećih zgrada i jarkih neonskih svjetla, izbor idealnog kadra je velik. Snimite horizont grada u zoru ili uhvatite gradski pejzaž u punom sjaju širokokutnom kamerom. Također, ako imate novije Huawei modele poput Nova 10 ili Mate 50 Pro uz značajku Motion Blur mogu se izostaviti i zaobići pokretne smetnje u pozadini objekta, kao što su automobili ili prolaznici, te zadržati oštar fokus na objektu fotografije.

Portreti tamne, noir tematike

Popularizirana neo-noir i futurističkim filmovima, slabo osvijetljena portretna fotografija vratila se kao jaki stilski trend i istraživali su je mnogi mladi umjetnici današnjice. Ove snimke karakterizira vizualna međuigra svjetla i sjene, kao i korištenje prigušenog osvjetljenja. Rezultati znaju oduzimati dah svojim umjetničkim kontekstom, kao i samom vještinom upravljanja mobilnom kamerom pametnog telefona. Osigurajte i snimite fotografije optimizirane svjetline s manje šuma i povećajte dinamički raspon, prezentirajući pritom savršene noćne portrete.

Fascinantna i promjenjiva ljepota prirode

Oni koji uživaju u šetnjama prirodnim rezervatima i parkovima nisu začuđeni ako na svom putu pronađu mnoštvo iznenađenja poput divljih životinja, bogatstva flore ili možda noćnih vizura neba na lokacijama gdje nema zagađenja svjetlom. Iskoristite sve napredne funkcije Huawei kamera i ovjekovječite impresivne životinjske vrste u njihovim prirodnim staništima ili ponosno zabilježite fantastične noćne fotografije neba.

HUAWEI NEXT IMAGE Ardwas 2022. sastoji se od devet konceptualnih kategorija, koje uključuju:

UMJETNOST & MODA

Umjetnost i moda su ultimativni oblik samo-izražavanja.

Uhvatite trenutak koji vas inspirira.

PRIRODA I VANJSKI SVIJET

Otvorite vrata i pogledajte oko sebe, inspiracija se može pronaći posvuda izvan naša sigurna 4 zida.

Snimite što vam znači boravak na otvorenom.

PORTRET

Portret može govoriti tisuću riječi.

Uhvatite istinu i ljepotu svog subjekta.

• SPORT

Sport kombinira akciju s emocijama.

Snimite sportski trenutak koji vas nadahnjuje.

POZDRAV, ŽIVOTE

Inspirativan, iznenađujući ili emotivan trenutak, izravno iz vašeg svakodnevnog života.

Snimite djelić života iz svijeta koji vas okružuje.

STORYBOARD

Niz od 3 do 9 fotografija koje pričaju priču ili otkrivaju trenutak kroz različite perspektive.

Snimite putovanje svog subjekta.

AKCIJA

Kad ste u središtu zbivanja, vaše srce ubrzano kuca, a zjenice se šire.

Za 30 sekundi ili manje uhvatite trenutak akcije koji vas je promijenio.

PRIČANJE PRIČE

  • Kratki film: 5 minuta ili manje
  • Dugi film: 5-30 min

Svaka priča ima karakter i zaplet koji će ljudi voljeti, mrziti, dati podršku ili se bojati – ispričajte priču koja izaziva reakciju.

Žiri će odabrati 3 pobjednika glavne nagrade, 24 pobjednika kategorija i 27 drugoplasiranih natjecatelja. Nagrade su sljedeće:

• Dobitnici glavne nagrade osvajaju 10 000 USD svaki iz Fonda NEXT IMAGE i E-certifikate

• Najbolji pobjednici u kategoriji osvajaju 1 500 USD svaki iz Fonda NEXT IMAGE i E-certifikate

• Drugoplasirani pobjednici osvajaju HUAWEI Mate 50 Pro (8+256G) svaki i E-certifikate

Želite li biti dio ovogodišnje dodjele nagrada HUAWEI NEXT IMAGE posjetite službenu web stranicu natjecanja i pošaljite svoje radove uz prijavu. Isto tako prijavu možete izvršiti putem Huawei Community. Rok za prijavu je ponoć, 15. studenoga 2022., po pekinškom standardnom vremenu (GMT +8).

Svi prijavljeni radovi za HUAWEI NEXT IMAGE Awards moraju biti snimljene Huawei pametnim telefonima. Nema ograničenja po pitanju snimate li se fotografija/video ili koji se model Huawei telefona koristi. Za više detalja i pravila natječaja posjetite službenu web stranicu: https://gallery.consumer.huawei.com/

Huawei proizvodi i usluge

Nakon nedavnog regionalnog predstavljanja, impresivni Huawei flagship Mate 50 Pro dostupan je i na lokalnom tržištu u crnoj i srebnoj nijansi. Mate serija je znana po svojim naprednim mogućnostima i izvanrednim performansama, a Mate 50 Pro donosi i novosti po pitanju fotografije s prvim fizički podesivim otvorom blende na čak 10 razina, što je nagrađeno i prvim mjestom ljestvice kvalitete mobilne kamere uglednog laboratorija DXOMARK.

O Huaweiju

Huawei je sa svojim proizvodima i uslugama prisutan u više od 170 zemalja, njima se koristi trećina svjetske populacije, a prema broju isporuka u 2020. godini tvrtka je i jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svijetu. Huawei Consumer Business Group jedna je od tri poslovne sastavnice Huaweija čiji su fokus pametni telefoni, računala i tableti, nosivi pametni uređaji, usluge ”u oblaku” (cloud) i sl. Globalna mreža Huaweija izgrađena je na 20 godina ekspertize u telekom sektoru, a posvećena je pružanju najnovijih tehnoloških iskoraka potrošačima diljem svijeta. ”Omogućavamo izgradnju bolje povezanog svijeta”, krilatica je koju svakodnevno ostvaruje i živi Huawei Business Consumer Group.

Pratite sve novosti na web stranici, društvenim mrežama i forumu Huawei Hrvatska i posjetite Huawei stranicu za korisnike, Facebook stranicu Huawei Mobile Hrvatska, Huawei Mobile Hrvatska Instagram, Huawei Mobile Hrvatska You Tube kanal te Huawei Forum Hrvatska.