ZBRINJAVANJE OTPADA

HT u eko akciji prikupio više od 100.000 starih mobitela

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 02.07.2010 13:11
  • Objavljeno 02.07.2010 u 11:55
STARI MOBITELI

STARI MOBITELI

Izvor: Promo fotografije / Autor: Hrvatski telekom

Hrvatski Telekom je 30. lipnja završio akciju ekološkog zbrinjavanja rabljenih mobilnih uređaja, započetu 3. svibnja. Tijekom akcije u kojoj su vlasnici uređaja imali mogućnost ostvariti popust prilikom kupovine novog Sony Ericsson Simpa paketa prikupljeno je više od 20.000 rabljenih uređaja i baterija

Tako je od 2005. godine, kada je T-Mobile započeo s organiziranim zbrinjavanjem rabljenih mobilnih uređaja, prikupljeno više od 100.000 uređaja. Nastavljajući tijekom cijele godine ekološki zbrinjavati uređaje, HT dodatno potvrđuje svoju usmjerenost i predanost očuvanju i zaštiti okoliša koja je i dio cjelokupnog poslovanja i prilika da doprinese boljitku cjelokupne društvene zajednice.

Korisnici su tijekom ove posebne akcije mogli ostvariti i brojne pogodnosti na način da predaju svoj rabljeni mobilni uređaj i bateriju u nekom od T prodajnih mjesta. Ovom ekskluzivnom ponudom HT je želio potaknuti ekološku osviještenost korisnika mobilnih uređaja.

Prikupljeni uređaji se ekološki zbrinjavaju u skladu sa standardom ISO 14001 i drugim najvišim standardima očuvanja okoliša, kako bi se izbjeglo i najmanje onečišćenje okoliša.

Inače, ovo je već četvrta akcija koju je HT proveo u skladu s najvišim standardima očuvanja okoliša i certifikatom ISO 14001. T-Mobile još od 2002. godine ima uspostavljen i certificiran sustav upravljanja okolišem prema normi  ISO 14001, što ga čini jedinim mobilnim operaterom u Hrvatskoj s ovim neovisnim certifikatom o načinu provođenja zaštite okoliša. Ove godine je certifikat dodijeljen i cijeloj kompaniji HT koja je time postala jedini telekomunikacijski operater s tim certifikatom.

Osim elektroničkog otpada, T-HT grupa aktivna je i na području prikupljanja drugih vrsta otpada, pa je tako od 2007. do 2009. godine prikupljeno 375 tona otpadnog papira, čime je spašeno 7.500 stabala. Usto je prikupljeno i preko 252 tone otpadne plastike te preko 406 tona metalnog otpada.

Da napori koje HT ulaže u zaštitu okoliša nisu prošli nezapaženo, dokazuje činjenica da je u okviru ocjenjivanja društveno odgovornog poslovanja HT-a, koje je 2008. godine provela agencija Oekom research iz Njemačke, izvedba HT-a dobila visoku ocjenu, što ga je svrstalo u Prime kategoriju kompanija koje se kao najbolje u branši preporučuju investitorima iz etički i ekološki orijentiranih fondova.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi