STIŽE I DELL STREAK

HT predstavio novi T-Centar i tarifu i75

24.08.2010 u 12:16

Bionic
Reading

Na konferenciji za medije danas je u preuređenom prostoru T-Centra u Savskoj 32 u Zagrebu predstavljena nova tarifa i75 za T-Mobile pretplatnike, a najavljen je dolazak jednog vrlo zanimljivog gadgeta u HT-ove centre: malenog Dellovog tableta pod nazivom Streak

Novi je T-Centar u Savskoj 32 puno otvoreniji no prije, s naglaskom na istraživanje i pronalazak novih sadržaja. Posjetitelji centra sada mogu na jednom mjestu isprobati sve usluge HT-a: fiksni i mobilni pristup internetu te uređaje iz ponude T-Mobilea.

Posebna je poslastica veliki horizontalni zaslon osjetljiv na više dodira odjednom, na kojem korisnici mogu na izrazito zabavan i interaktivan način pregledati mnoge detalje iz ponude HT-a. Riječ je, kako doznajemo, o uređaju zasnovanom na Microsoftovoj tehnologiji Surface, koji smo u Hrvatskoj prvi put imali prilike isprobati na Microsoftovoj konferenciji WinDays 2009. godine. Radi se o prvoj komercijalnoj primjeni te tehnologije u Hrvatskoj.

Na konferenciji je predstavljena tarifa i75, uz koju korisnici mogu povoljno ostvariti cjelovitu komunikaciju putem mobilnog telefona (glasom, tekstom i prijenosom podataka).

Za 75 kuna mjesečne naknade, nova iTarifa nudi 125 MB podatkovnog prometa te 75 minuta razgovora i 25 SMS poruka prema svim mrežama. Tarifa je idealna za sve koji imaju potrebu vrlo jednostavno, putem mobilnih telefona, pristupati e-mailu, društvenim mrežama (Facebooku, Twitteru itd.) te svakodnevno kratko surfati.

Odgovarajući na pitanja novinara, član Uprave HT-a i glavni operativni direktor za privatne korisnike Johan Buse najavio je dolazak iPhonea 4 u Hrvatsku u trećem kvartalu 2010, a spomenuo je i dolazak još jednog zanimljivog uređaja, Dellovog tableta Streak. Dell Streak zasnovan je na operativnom sustavu Android, ima zaslon dijagonale pet inča, procesor Snapdragon radnog takta 1 GHz, kameru razlučivosti pet megapiksela te 16 GB ugrađene memorije (uz mogućnost proširenja MicroSD memorijskim karticama).