MEĐU 20 NAJBOLJIH

Hrvatski web servis GIS Cloud u finalu Seedcamp Weeka

  • Autor: Hina
  • Zadnja izmjena 09.09.2010 15:25
  • Objavljeno 09.09.2010 u 15:20
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Hrvatski web servis GIS Cloud, start-up projekt hrvatske IT tvrtke Omnisdata iz Zagreba, odabran je kao jedan od najboljih start-up projekata ove godine u svijetu za finale 'Seedcamp Week-a' u Londonu koji počinje ovog tjedna, 13. rujna, izvijestili su danas iz tvrtke Omnisdata-e

Seedcamp je vodeći europski 'start-up' inkubator koji se fokusira na IT industriju, održava se već nekoliko godina, a nakon što se svake godine provede tzv. izlučno natjecanje u više europskih gradova, 20 najboljih projekta ide u finale 'Seedcamp Week'. Investitori tu odaberu pet najboljih u koje će investirati za mali udio u vlasništvu.

Hrvatski GIS Cloud (geografski informacijski sustav u računalnom oblaku) je web servis baziran na 'cloud computingu' koji kombinira karte i poslovne podatke u web bazirani geografski informacijski sustav tj. GIS, a koji služi tvrtkama kao pomoć u odlučivanju.

GIS Cloud trenutačno koristi više od 1.900 korisnika diljem svijeta.

U finalu ovogodišnjeg Seedcamp Week-a u Londonu, koji će se održavati cijeli idući tjedan, sudjelovat će 23 projekta, među kojima i GIS Cloud kojeg su za finale krajem srpnja u Londonu odabrali IT stručnjaci, poslovni ljudi i investitori u konkurenciji 600 projekata.

GIS Cloud je ove godine već jednom pobijedio na tzv. Mini Seedcampu-u u veljači u Zagrebu, i to kao jedan od najboljih projekta iz istočne i jugoistočne Europe.

Taj se servis može koristiti kao alat za uređivanje zemljišnih knjiga i katastra, logističke procese, optimalno planiranje telekomunikacijskih i prodajnih mreža, te u industrijama i javnim upravama.

Iz Omnisdate ističu da su bili pozvani i na IBM-ov ekskluzivni događaj 'IBM Smartcamp' u Bostonu (SAD) početkom lipnja, gdje je bilo pozvano svega pet projekata, pri čemu je hrvatski GIS Cloud bio jedini ne-američki projekt.

Tom je prigodom IBM izrazio zainteresiranost za daljnje razgovore i suradnju na području geografskih informacijskih sustava, inteligentnih rješenja i visokih tehnologija.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi