IDU U TECH CITY

Hrvatski start-upi putuju u London

14.11.2012 u 16:44

Bionic
Reading

Deset hrvatskih start-upa provest će dva dana u londonskom Tech Cityju, u kojem već djeluju vodeće svjetske tehnološke tvrtke poput Googlea, Facebooka, Intela i Amazona, kao i investicijski fondovi te britanski inkubatori Seedcamp i Springboard

ICT, softver i digitalni sadržaj su zadnjih deset godina među najbrže rastućim segmentima britanskog gospodarstva. Ukupno zajedno vrijede 140 milijardi funti (oko 1,3 trilijuna kuna), što čini 12 posto britanskog BDP-a. Te industrije izravno zapošljavaju 600 tisuća ljudi (dakle, gotovo cijeli Zagreb).

Tijekom boravka u Londonu naše će tvrtke imati priliku predstaviti se u Googleovu kampusu te se povezati s potencijalnim ulagačima i tvrtkama koje već posluju u Tech Cityju tijekom tweetupa 'Silicon Drinkabout'.

Posjetit će projekt u nastajanju, FinTech Accelerator Space Level39, trenutačno najveći europski centar za inovativne poslovne ideje u financijskom sektoru.

Putovanje su organizirali UK Trade & Investment, veleposlanstvo Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske, Zagrebački inkubator poduzetništva, Netokracija, BICRO - Europska poduzetnička mreža i HAMAG Invest.

'ICT je među glavnim pokretačima razvoja, to su tvrtke među kojima su novi hrvatski izvoznici. London je važan zbog poslovnih kontakata i lakših uvjeta poslovanja. Nadamo se da ćemo i utrti put onima koji dolaze', rekao je Saša Cvetojević tijekom predstavljanja projekta u rezidenciji veleposlanstva Velike Britanije u Zagrebu.

'Nadamo se da ćemo se uspjeti izboriti za veća državna i ina ulaganja u inovacije i znanost. Želimo biti poput Finske, a britanska iskustva će nam u tome pomoći', naglasio je direktor agencije BICRO Hrvoje Meštrić

U London od 15. do 17. studenoga putuje 28-člano izaslanstvo, u kojem će - osim samih poduzetnika - biti i predstavnici Zagrebačkog inkubatora poduzetništva, BICRO-a, HAMAG Investa, Hrvatske agencije za investicije i konkurentnost...

Priliku za predstavljanje dobit će:

Rimac Automobili
Once
Hipersfera
Sidekickr TV
SmartRM
Trillenium
Code Anywhere
EyeKnow
Mash.me
PhotoPay