U3-X

Honda predstavila novo osobno prijevozno sredstvo

24.09.2009 u 11:13

Bionic
Reading

Jednokotačno vozilo proizašlo iz radionice Honde navodno bi trebalo revolucionirati transport na kraćim relacijama, no nakon što smo pogledali priloženi video, nekako nam se čini da naprava baš i nije najpraktičnija

Vozilo dolazi pod nazivom U3-X i najsličnije je jednokotačnom biciklu, no samo izgledom jer zbog raznih ugrađenih tehnologija ustvari je daleko od njega. Vozilo U3-X samostalno stoji, a nakon što korisnik na njega sjedne, uređajem se upravlja pomicanjem težišta tijela, slično kao kod vozila Segway.

Najveća brzina koju U3-X može postići je šest kilometara na sat, a s potpuno napunjenom baterijom ima autonomiju od sat vremena neprekidne vožnje. Iako su ga pokazali javnosti, u Hondi su prilično šturi o tehničkim specifikacijama, tako da pri predstavljanju nisu naveli točnu težinu vozila, nego šturo objasnili da je lakše od deset kilograma.

Jednako tako, u Hondi navode da se radi o prototipu vozila te da kompanija još uvijek nema točan datum izlaska na tržište ili cijenu vozila U3-X.