AKO NISTE ZNALI

Hoće li vas Instagram obavijestiti kad netko napravi snimku vašeg sadržaja? Samo u jednom slučaju...

24.07.2019 u 13:02

Bionic
Reading

Postoji iznimka od pravila prema kojem vam popularna društvena mreža neće slati obavijest kad netko napravi screenshot onog što ste objavili na njoj

U pravilu Instagram ne šalje obavijesti kad napravite snimku zaslona (screenshot) objava, sadržaja u Stories, popisa pratitelja, nečijeg početnog zaslona i drugog sadržaja, uključujući i trajne izravno poslane poruke.

Instagram stories

Ne prate vas dovoljno? Iskoristite ovih šest trikova kojima će vaše priče na Instagramu privući više pažnje

Pogledaj galeriju

Ali, iako je većinu snimki zaslona možete napraviti i ostati pritom anonomni, imajte na umu kako je Instagram nekad slao više obavijesti o screenshotovima (primjerice, za Stories) i može se u budućnosti vratiti toj praksi. Stoga ne škodi provjeriti tu i tamo kako stvari stoje.

Trenutno vrijedi samo jedna iznimka: Instagram šalje obavijesti o snimljenom zaslonu kad to učinite s fotografijom ili video zapisom u izravnom razgovoru koji su namješteni da nestanu nakon nekog vremena.

Želite li izbjeći slanje obavijesti, bolje je snimiti takav sadržaj drugim smartfonom ili kamerom. Općenito govoreći, preporučljivo je snimati zaslon u takvim situacijama samo ako osoba čiji sadržaj snimate nema ništa protiv toga, piše Business Insider.