gEJMING

Hit-igra graničara 'Knockout City' ovog će ljeta postati besplatna

25.02.2022 u 10:18

Bionic
Reading

Poznata kompetitivna igra završit će partnerstvo sa Electronic Artsom, a izdavat će je tim koju ju je i napravio - Velan Studios

Igra za više igrača Knockout Ciy će početkom svoje šeste sezone dobiti 'free to play' model na svim platformama. Razvojni tim iz Velan Studiosa također će preuzeti izdavačka prava te prekinuti suradnju sa Electronic Artsom. Prema službenoj objavi, ova odluka će Velanu omogućiti da igru ponudi puno većem broju igrača te da 'ostvare svoju viziju budućnosti'.

'Nismo mogli ponuditi Knockout City svijetu bez velike pomoći EA Originalsa, no s prelaskom na model free-to-play prirodan je korak preuzeti izdavačke odgovornosti i ostvariti bližu suradnju sa zajednicom. Imamo uzbudljive planove za Knockout City, a dovođenjem izdavačkih funkcija u sam studio dobili smo priliku realizirati viziju dugoročne budućnosti naše videoigre. Imamo puno stvari kojima se sad možemo radovati zato jer je ovaj potez samo početak' piše u službenoj objavi.

S obzirom na planirane preinake i restrukturiranje, sadržaji koji će doći sa petom igrinom sezonom zakazanom za 1. ožujka mogli bi biti malo oskudniji. Nećemo dobiti Brawl Pass, dok će ponuda 'paketa' biti smanjena. Konačno, Engadget naglašava da u petoj sezoni nećemo dobiti niti jedan novi skin. Šesta će sezona, s druge strane, pružiti niz novih značajki, uključujući specijalnu loptu i nekoliko novih mapa.

Velan je za kraj obećao da će uskoro objaviti više informacija o nadolazećim sezonama. Premda je ova igra za više igrača u svibnju prošle godine imala preko 5 milijuna novih igrača mjesečno, entuzijazam se malo utišao. Igrači prigovaraju o količini vremena potrebno za pronalaženje mečeva, no odlazak u vode free-to-playja moglo bi privući dovoljno igrača da igra opet zaživi.

Premda je budućnost Knockout Cityja za sad neizvjesna, razvojni tim vjeruje da će uspjeti.