DOBAR POČETAK

Halo 4 donio Microsoftu stotine milijuna dolara

13.11.2012 u 17:39

Bionic
Reading

Nove dogodovštine Master Chiefa u prvih su pet dana privukle više od četiri milijuna igrača i donijele 300 milijuna dolara prihoda

Prvog dana prodaje Halo 4 donio je 220 milijuna dolara (oko 1,3 milijarde kuna) u Microsoftovu blagajnu. Do kraja prvog tjedna, taj se iznos popeo na gotovo 300 milijuna dolara (oko 1,7 milijardi kuna).

Direktor za program za Xbox Live Larry Hryb požurio se pohvaliti kako je nova igra time nadmašila rekordni prihod tijekom prvog dana prikazivanja zadnjeg nastavka filmske sage o Harryju Potteru, zanemarivši pritom da uspoređuje kruške i jabuke.

Rekord filma o malom čarobnjaku odnosi se, naime, samo na tržište Sjedinjenih Država, dok je Halo 4 svoj rezultat ostvario na globalnoj razini, piše Forbes.

Ipak, lapsusu unatoč, Halo 4 ostvario je odličan rezultat, poguravši ukupnu vrijednost prodaje tog serijala na više od 3,38 milijardi dolara (gotovo 20 milijardi kuna).

Treba spomenuti i da je tijekom prvih pet dana prikupio i više od četiri milijuna igrača, koji su proveli 31,4 milijuna sati uz novi nastavak popularne igrice.