TEHNO SAVJETI

Googleov Bard od sad možete koristiti i za kreiranje slika

07.02.2024 u 08:58

Bionic
Reading

Sustav pokreće Gemini Pro i Googleov model Imagen 2 za izradu slika. U Googleu kažu kako bi Bard trebao isporučivati 'fotorealistične rezultate'

Oni koji koriste besplatnu verziju Barda, Googleovog robota za brbljanje opremljenog umjetnom inteligencijom, od sada će moći koristiti još jednu značajku sličnu ChatGPT-ju: generiranje slika.

Sustav pokreće Gemini Pro i Googleov model Imagen 2 za izradu slika. U Googleu kažu kako bi Bard trebao isporučivati 'fotorealistične rezultate'. Kako će to izgledati u stvarnosti, ostaje za vidjeti.

Kako stvoriti slike u Google Bardu

Otvorite Bardovo web odredište i upišite kreiraj sliku ili generiraj sliku, pa nastavite s opisom kakvu biste sliku željeli.

Bard će vas pitati kakav stil i tehniku želite, koje će biti dimenzije, kao i treba li u sliku uklopiti neki drugi element, poput primjerice teksta ili logotipa.

Kao i kod bilo kojeg sustava generativne umjetne inteligencije, rezultati mogu varirati, a trebat ćete vjerojatno i preciznije postaviti upit kako biste dobili što želite, piše Life Hacker.

Ako vam ta mogućnost još nije dostupna, pričekajte još koji dan, pa pokušajte ponovno.