DAN SIGURNIJEG INTERNETA

Google vam poklanja 2GB prostora, evo što vam je činiti

09.02.2016 u 09:37

Bionic
Reading

Internetski div odlučio je na sebi svojstven način obilježiti Dan sigurnijeg interneta. Svim svojim korisnicima koji će provjeriti sigurnosne postavke svog računa odlučio je pokloniti dodatnih 2GB podatkovnog prostora

Upravo današnji dan 9. veljače već tradicionalno diljem svijeta obilježavamo kao Dan sigurnijeg interneta. U sklopu istraživanja Safer Internet Centre Croatia - Making internet a good and safe place, koje je financirala Europska unija, saznali smo tako prije nekoliko dana da sudionici istraživanja, njih 7000, u svom domu u prosjeku imaju šest uređaja koji imaju pristup internetu, a preko 67 posto ispitanika navodi kako im je internet stalno dostupan. Sudionici u najvećoj mjeri internetu pristupaju putem mobitela (75 posto).

Također, rezultati istraživanja ukazuju na to kako djeca i mladi u prosjeku na internetu provode dva sata dnevno dok vikendom učenici provode tri, a srednjoškolci do pet sati dnevno.

U okviru istraživanja učenici su odgovarali i na pitanja o uznemiravanju na internetu. Tako 12 posto učenika navodi da su bar jednom doživjeli to da netko podijeli njihovu videosnimku, a da ih nije zamolio za dopuštenje, dok 52 posto navodi da su bar jednom doživjeli to da ih drugi ogovaraju na internetu.

Više detalja o istraživanju možete pročitati preko ove poveznice

Google je odlučio obilježiti Dan sigurnijeg interneta tako da svim svojim korisnicima pokloni dodatnih 2GB prostora. Istovjetnu stvar Google je napravio prošle godine.

Sve što je potrebno učiniti kako biste povećali svoj virtualni sandučić na Gmailu ili Disku je kliknuti na ovu poveznicu te odgovoriti na nekoliko pitanja.

Hvala, Google.