I TATA BI, SINE

Google upogonio superbrzi internet

14.11.2012 u 11:23

Bionic
Reading

Googleov eksperiment u Kansas Cityju omogućava stanovnicima korištenje mreže čija je brzina jedan gigabit u sekundi

Stanovnici Kansas Cityja predmet su mržnje i zavisti ne samo diljem SAD-a, već i šire zbog činjenice da je upravo u njihovom gradu Google odlučio isprobati svoju uslugu superbrzog interneta, objavljeno je na službenom blogu

Google je glavninu mreže izgradio u kolovozu, a potom je nastavio sa širenjem u susjedstva koja su se ranije prijavila za sudjelovanje u programu.

Sada je počelo instaliranje u kućanstva koja će za korištenje superbrzog interneta plaćati 70 američkih dolara mjesečno (oko 400 kuna).

Osim što će im taj novac garantirati uvjerljivo najbrži internet, imat će na raspolaganju i jedan terabajt prostora za pohranjivanje podataka.

Dok se u Googleu hvale kako je interes građana Kansas Cityja ogroman, a kako ne bi i bio, oni koji su prvi spojeni na mrežu zaklinju se na vjernost Googleu do kraja svog života.

Jedan od korisnika novog Googleovog interneta objavio je kako mu je brzina skidanja podataka oko 700 Mbps, dok je učitavanje nevjerojatnih 620 Mbps.

Inače, program Google Fiber predstavljen je 2010. godine, a za testiranje Googleove 'mreže snova' prijavilo se oko 1.100 američkih gradova.

Treba li uopće reći da im Europa i ostatak svijeta nisu uopće bili u planu?