NOVE TEHNOLOGIJE

Koristite Android? Pogledajte što je Google pripremio

15.02.2023 u 11:27

Bionic
Reading

Kompanija donosi kolekciju praktičnih alata koji će surfanje unutar vanjskih aplikacija učiniti puno elegantnijim i bržim

Internetski preglednici unutar aplikacija obično nisu baš najbolji način konzumiranja sadržaja u aplikaciji. Programeri koji razvijaju aplikacije Android koristili su Chromeove podesive kartice (Custom Tabs) kako bi poboljšali cijelo iskustvo, a prema svemu sudeći, oko cijele je stvari nešto odlučio napraviti i sam Google.

Kompanija uvodi nove značajke poput djelomično podesivih kartica i automatskog ispunjenja lozinki kako bi surfanje u aplikacijama postalo glađe i jednostavnije.

Značajka proizvođačima softvera pruža bolju kontrolu nad visinom kartice, što znači da kartici mogu narediti da se otvori preko polovice ekrana ili ako korisnik klikne na poveznicu. Korisnik na taj način može vršiti interakciju s aplikacijom i preglednikom unutar aplikacije odjednom. Google navodi da su ovakve kartice dostupne u nekim preglednicima unutar aplikacija te u, naravno, Chromeu.

Kompanija također uvodi mogućnost ispunjavanja polja za lozinke i pohranjenih detalja bez izlaska iz aplikacije, što je korisno ako se u pregleniku unutar aplikacije negdje morate prijaviti.

Tehnološki div također nalaže da će ovakvi prozori za Chrome biti bolji od WebViewa te da će pružati veću funkcionalnost.

'Kad dodajete internetskog iskustvo u vaše aplikacije na Androidu, pokretanje preglednika iz aplikacije korisnike tjera da tu aplikaciju napuste. WebView dozvoljava stvaranje preglednika unutar aplikacije, no nerijetko je vrlo složen proces koji traži više održavanja' piše u blogu.