DRUŠTVENE MREŽE

Google+ ode u povijest nakon novog incidenta

11.12.2018 u 14:33

Bionic
Reading

S obzirom da čitate ovaj članak, pretpostavljamo da i vas zanima kako pobjeći prije nego što se desi nešto još gore. Evo kako i vi možete izbrisati svoj Google+ profil

Google je nakon najave gašenja svoje društvene mreže Google+ zaključio da ipak ne može čekati tako dugo. Kompanija je nedavno zabilježila još jedan sigurnosni propust koji je ugrozio oko 52.5 milijuna njihovih korisnika diljem svijeta.

Googleov najnoviji propust je oko sto puta veći od onog koji je ugrozio podatke oko 500.000 ljudi. Informacije koje su izvučene uključuju detalje Google+ profila, s time da Google tvrdi da se među tim podacima ne nalaze brojevi kreditnih kartica niti lozinki. Premda se, tim rečeno, ne radi o opasnom propustu, on daje jako dobar uvid u Googleov pristup sigurnosnim sustavima njihove posrnule društvene mreže.

Posljedica ovog velikog propusta je svojevrsno ubrzavanje gašenja koje sada ima novi datum - travanj 2019. Ako kao ni mi niste sigurni u sigurnost koju pruža Google+, vrijeme je da svoj profil obrišete prije nego što završi u još jednom velikom odronu korisničkih informacija.

Kako možete izbrisati svoj Google+ profil?

Ako želite izbrisati svoj profil, pratite ove jednostavne korake:

  • Prijavite se na Google+ putem adrese www.plus.google.com
  • Kliknite na hamburger ikonu (tri horizontalne crte) u gornjem lijevom dijelu ekrana
  • Odaberite opciju Settings
  • Skrolajte do stavke Account i tamo odaberite brisanje, odnosno Delete Your Google+ Profile
  • Upišite svoju zaporku, odaberite rubriku kojom potvrđujete brisanje svojeg profila i nakon toga kliknite na Delete kako biste ga izbrisali

MOBILNA NAVIGACIJA

Znate li za ove trikove u Google Mapsima?

Pogledaj galeriju