200 gradova

Stigla korisna značajka: Google Maps će nam otkriti kolika je gužva u tramvaju ili vlaku

28.06.2019 u 13:32

Bionic
Reading

Nova značajka dostupna je od danas u 200 gradova diljem svijeta, od čega je otprilike četvrtina u Sjedinjenim Američkim Državama

Aplikacija Google Maps dobit će novu značajku: moći će predvidjeti kolika je gužva u sredstvima javnog prijevoza poput autobusa, tramvaja, trolejbusa, metroa i vlakova.

Procjene će biti temeljene na podacima o prethodnim vožnjama prikupljenim tijekom proteklih mjeseci od putnika. Obrazac kojeg su popunjavali nudio je četiri opcije: puno praznih mjesta, nekoliko praznih mjesta, ima samo mjesta za stajanje i jedva ima mjesta za stajanje.

KORISNO I ZABAVNO

Pomno pratite vremensku prognozu? Evo nekoliko aplikacija za koje možda niste čuli, a mogle bi vam se svidjeti

Pogledaj galeriju

U Googleu procjenjuju kako su prikupili dovoljno podataka za pouzdane prognoze gužvi tijekom putovanja na posao i u povratku kući.

Nova značajka dostupna je od danas u 200 gradova diljem svijeta, od čega je otprilike četvrtina u Sjedinjenim Američkim Državama.

Uz to će biti uvedene i informacije o zastojima u prometu za autobuse u stvarnom vremenu za mjesta gdje takve informacije ne postoje. Tako ćemo moći znati kasni li nam autobus, koliko dugo kašnjenje traje te dobiti precizniju procjenu trajanja puta, a moći ćemo i vidjeti na zemljovidu gdje je došlo do zastoja, piše Verge.