MOBILNI UREĐAJI

Google ima odgovor na jeftiniji iPhone, pogledajte što spremaju

15.02.2019 u 10:17

Bionic
Reading

Novi uređaj namjenjen je kupcima koji nisu spremni potrošiti puno, a prenosi niz značajki skupljeg modela, po uzoru na prošlogodišnji iPhone XR

Neposredno nakon što su izbacili svoj prvi Pixel telefon u 2016., mnogi su mislili da se radi o Googleovom napadu na tržište kojim dominira iPhone, a dvije nakon toga stigla nam je još jedna potvrda da Google ne odustaje od pokušaja otimanja tržišta divu iz Cupertina.

  • +10
Apple iPhone XR Izvor: Apple / Autor: Apple

Prema najnovijim glasinama, tehnološka kompanija planira izbaciti jeftiniju verziju smartfona koji će biti jeftiniji od iPhonea XR (cijena najjeftinijeg smartfona iz X serije je 749 dolara). Izvještaj o novom uređaju dolazi iz Nikkei Asian Reviewa.

Jeftinije ali i dalje dobro

Jeftiniji smartfon napravljen je kako bi privukao više ljudi Googleovom softverskom ekosustavu te možda u budućnosti omogućo proširenje Googleovog asortimana hardvera. Riječ je o vrlo obzirnom pristupu kompanije čije usluge poput Google Mapsa, Google pretrage i Gmaila koristi velik broj korisnika pametnih uređaja. Budžetna verzija Pixela će ciljati kupce koji žele uštedjeti, kao i one u zemljama sa niskim prosječnim prihodima.

Pixel XR?

Što se izgleda samog uređaja tiče, pretpostavlja se da će biti jako sličan skupljim uređajima te da će, po uzoru na konkurenciju, prenijeti velik broj njihovih premijskih značajki u jeftiniji, štedljivom kupcu primamljiviji uređaj.

Datum izlaska još nije poznat.