POTRAGA SE NASTAVLJA

Google demantira da je pronašao Atlantidu

23.02.2009 u 15:00

Bionic
Reading

Izgleda da će nam i dalje ostati nepoznanica gdje se nalazi legendarno carstvo Atlantide, navodno potopljeno u jednom jedinom danu nakon neuspješnog osvajanja Atene otprilike 9.600 godina prije Krista

Brojni svjetski tabloidi tijekom vikenda izvijestili su da su određene fotografije prikazane u aplikaciji Google Earth upravo fotografije legendarnog 'Platonova grada' Atlantide. Objavljena fotografija prikazuje područje smješteno oko 1.000 kilometara od sjeverozapadne obale Afrike i pokriva područje veličine Walesa, a navodno prikazuje raspored ulica i građevina ovog legendarnog carstva.

Iz Googlea ipak dolazi službeno priopćenje u kojem se navodi da 'je istina da su njihovi korisnici došli do značajnih otkrića i novih saznanja o zemaljskoj kugli, poput otkrića prastare šume u kojoj je primijećena ranije neotkrivena naseobina, neotkrivenog koraljnog grebena ispred Australije i sličnih lokacija', ali da 'to ovdje to nije slučaj'.

'Ovdje se radi isključivo o tragovima koje dubinomjer ostavlja na dnu mora prilikom mjerenja koja obavlja', navodi se u službenom Googleovu priopćenju.