WEB PREGLEDNICI

Google Chrome čekaju velike promjene - evo o čemu se radi

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 09.04.2018 12:23
  • Objavljeno 09.04.2018 u 12:23
tportal

Izvor: Ostale fotografije / Autor: Caio CC0 Licenca

Najpopularniji preglednik na svijetu uskoro će dobiti poboljšano sučelje usklađeno sa uvijek dobrodošlim vizualnim novitetima

Uz sve veću zastupljenost ekrana osjetljivih na dodir, Googleov Chrome postao je sve otvoreniji prema novim sučeljima čemu svjedoči i nova pokusna verzija popularnog preglednika. Moderni Chrome tako ima novi zaobljeni gumb za kartice, a razlog je prilagodba sučelja digitalnim olovkama i prstima.

Prema izvoru XDA Developers, zaobljene ikone su samo mali dio velike vizualne preinake koja je u vrijeme pisanja članka još u stadiju razvoja. Ime novog sučelja za Chrome zove se 'Material Design 2', a trebali bismo ga prvi put vidjeti tijekom Chromeovog rođendan, odnosno 2. rujna. Podsjetimo, Material Design je sučelje koje koristi otprilike svaka aplikacija koja je stigla iz Googlea - bilo ona na smartfonu ili na webu.

ISPROBAJTE!

Tri trika za Google Play koja trebate znati

Pogledaj galeriju
4

Što očekivati?

Što se samog izgleda Material Designa 2 tiče, nitko (osim Googlea) ne zna o čemu se trenutno radi. Ono što ćemo sigurno dobiti je obnovljena paleta boja kombinirana sa za nijansu izmjenjenim rasporedom elemenata.

Nadogradnje koje želimo

Ono na čemu bi Google mogao poraditi su skrivene opcije poput one gdje na Andoidu dulji tap na strelicu nazad ispisuje sve do tada pregledane stranice. Čitljivost novog Material Designa 2 mogla bi biti područje na kojem Google treba najviše poraditi.

Sve što sada možemo napraviti je čekati.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!