BIZARAN BUG

Godinama stare poruke haraju Facebookom, evo što napraviti

28.11.2018 u 09:43

Bionic
Reading

Više korisnika Facebooka prijavilo je nesvakidašnji problem: godinama stare poruke poslane aplikacijom Messenger počele su se ponovno pojavljivati same od sebe bez vidljivog razloga

Nakon što su prve pritužbe pristigle s Twittera iz Facebooka je stigla potvrda kako se stare poruke ponašaju poput novih i pojavljuju u tabu za Messenger na web odredištu Facebook.com.

'Svjesni smo problema i aktivno radimo kako bismo ga čim prije riješili. Žao nam je ako vam je stvorio nevolje', rekao je glasnogovornik Facebooka novinaru web magazina Verge. U Facebooku su u međuvremenu riješili problem, do kojeg je došlo zbog neodgovarajuće softverske nadogradnje.

KRATKO I KORISNO

Ove tipkovničke kratice za Windows 10 će vas oduševiti

Pogledaj galeriju

Ako ne obrišete povijest razgovora s drugim korisnicima Messenger ih čuva godinama. Stoga bi se, između ostalog, moglo dogoditi da se ponovno nađete suočeni s transkriptom razgovora kojeg ste vodili s bivšim romantičnim partnerom ili dragom vam osobom koja je u međuvremenu preminula.

Ovo nije prvi takav incident. Prije tri godine Facebook se našao na udaru kritika zbog toga što su neselektivno koristili svoju značajku On This Day kako bi ljude podsjetili na nešto što se dogodilo na određeni dan. Algoritam na kojem je počivala nije razlikovao vesele od tragičnih objava, pa je podsjećanje mnogim korisnicima pokvarilo dan umjesto da im ga uljepša.