NATJECANJE NA HVARU

Glazba i grudnjaci pobjednici Startup Islanda

17.06.2013 u 09:42

Bionic
Reading

Slovenski startup Ultrasonic Audio Technologies pobjednik je bitke startupova, održane tijekom konferencije 'Startup Island' na Hvaru. Drugo mjesto osvojio je Sizem, a treće Wiz Unite

Ultrasonic Audio Technologies bave se aplikacijama za smartphone koje omogućuju mijenjanje pjesama skinutih s iTunesa.

Aplikacija Sizem trebala bi pomoći ženama pri odabiru prave veličine i oblika košarice grudnjaka. Wiz Unite - koji je u natjecanje upao u zadnji tren zbog odustajanja grčkog Aterina - razvija platformu za e-učenje online s offline komponentom.

Konferencija Startup Island, održana od 13. do 16. lipnja na Hvaru, okupila je vodeće predstavnike startup zajednice iz šire regije Nove Europe. Suorganizatori konferencije su BICRO i Enterprise Europe Network.

U bici startupa sudjelovalo je petnaest timova. Uz pobjednike, u arenu su ušli još i:

Appointment Labs (Hrvatska)
AuThink (Hrvatska)
Hypersphere (Hrvatska)
LegalTie (Hrvatska)
MailBBQ (Makedonija)
Mash.me (Hrvatska)
Mediatoolkit Reader (Hrvatska)
Paper@trac (Hrvatska)
REMIXER (Hrvatska)
Taggium (Bosna i Hercegovina)
Travabled (Hrvatska)
Webiny (Hrvatska)

Slovenci su osvojili sudjelovanje na konferenciji London Showcase, koju podržava Bloomberg Tradebook. Pokriveni su troškovi za jednu osobu, prvoplasiranom idu i dvije ulaznice za festival Pioneers (od 28. do 31. listopada), kao i 1.337 eura (nešto više od deset tisuća kuna) u gotovini.

Sizem također putuje na London Showcase, a dobit će i jednu ulaznicu za festival Pioneers te 400 eura (oko 3.000 kuna) u gotovini.

Wiz Unite dobit će ulaznicu za London Showcase i festival Pioneers

Startupi odabrani za Startup Island Pitch Battle dobit će po jednu besplatnu ulaznicu po timu, kao i ulaznicu po povlaštenoj cijeni za pratećeg člana tima (149 eura, odnosno oko 1.100 kuna).