HTC LEO

Gigaherc u pametnom telefonu

28.09.2009 u 12:38

Bionic
Reading

Poznati proizvođač pametnih telefona HTC spremio je uređaj koji bi tržište trebao oduševiti visokim performansama, a prvi testovi to potvrđuju

Glavne značajke HTC-ovog pametnog telefona Leo su snažan centralni procesor i velik ekran. Ugrađeni procesor je Snapdragon takta jednog gigaherca. Prva mjerenja performansi pokazuju da će Leo biti tri puta brži od HTC-ovog pametnog telefona TouchHD, a čak 18 puta sposobniji i brži u izvođenju 3D aplikacija.

Leo je baziran na operativnom sistemu Windows Mobile 6.5, a HTC će ga zamaskirati svojim 3D sučeljem TouchFlo radi lakšeg upravljanja telefonom pomoću prstiju. Kada su već prsti u igri, HTC je odlučio implementirati i multitouch ili osjetljivost na istovremeni dodir više prstiju.

Ekran novoga HTC-ovog pametnog telefona ima dijagonalu od 4,3 inča (12,5 centimetara) i razlučivost od 800 x 480 točaka, što cijeli uređaj čini nešto većim od konkurencije. Naime, vrlo rašireni iPhone ima ekran dijagonale 3,5 inča ili 8,9 centimetara. Leo bi se trebao početi prodavati na europskom tržištu tijekom listopada, a predviđa se da će koštati oko 600 eura.