POVRATAK KRALJA

Gejmeri, radujte se: treći Homeworld je službeno najavljen i stopostotno financiran

03.09.2019 u 13:56

Bionic
Reading

Nastavak ikoničke i vrlo osebujne strategije u pravom vremenu dobit će i treći nastavak, dijelom zahvaljujući brojnim i vrlo ažurnim javnim financijerima

Homeworld uskoro slavi dvadeseti rođendan, što je super okolnost uzmemo li u obzir da je Gearbox u suradni s hrpom fanova i developera s Figa uspio financirati izdavanje trećeg nastavka futurističke franšize - punokrvnog nasljednika igre koja po mnogima pripada samom vrhu nekad vrlo popularnog žanra. Na naslovu će raditi Blackbird Interactive, autori nedavno izdanog Homeworld: Remastered Collectiona.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Gearbox

Ono što je malo čudno u cijeloj priči je da Gearbox pribjegava javnom financiranju projekta, s obzirom da je, u slučaju da ne znate, jedan od najvećih izdavača na svijetu. Prema izjavi objavljenoj na stranici kampanje, kompanija koristi Fig kako bi privukla fanove i developere. Također je, naime, moguće investirati u samu igru, što znači zaradu od igrine prodaje. 'Dionice' Homeworlda 3 počinju od 500 dolara po komadu s maksimalnim investicijskim iznosom od 10 milijuna dolara.

'Čekali smo jako dugo da dobijemo mogućnost ovako surađivati sa gejming zajednicom' piše na nedavno objavljenom blogu. 'Uz Homeworldovu strpljivu i razumnu publiku ovo će biti prilika kakvu se ne propušta'.

Uglavnom, ako ste se zagrijali za Homeworld 3, pripremite se za malo čekanja. Igra je u pretprodukciji, a stranica na Figu kao datum izlaska navodi četvrti kvartal 2022. Uračunamo li u to nekoliko neminovnih odgoda karakterističnih za javno financirane projekte, računajte da ćete novi Homeworld vjerojatno igrati sredinom ili krajem 2023.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Gearbox