od neobičnog pakiranja nadalje

[FOTO/VIDEO] Zanima vas sve o novom iPhoneu? Ovo su najzanimljivije stvari koje smo vidjeli

14.10.2020 u 11:49

Bionic
Reading

Od novih značajki pa do neobične odluke o pakiranju, ovo su najveći noviteti ovogodišnjeg predstavljanja novih uređaja iz Applea

Apple je dovršio službenu prezentaciju novog iPhonea 12, u glavnom kadru je bio 5G, kao i nekoliko novih dodataka. Ako nemate vremena za gledanje cijelog događaja, ne brinite - sakupili smo sve važne trenutke, značajke i razloge zašto Apple smatra da biste trebali kupiti njihov novi smartfon.

Novi iPhone, novi dizajn, 5G

iPhone 12 ima novi dizajn s ravnim rubovima koji podsjeća na iPhone 4 i iPhone 5. Standardni 6.1 inčni iPhone ima dvije stražnje kamere od kojih obje podržavaju noćni mod snimanja. Svi smartfoni iz ovogodišnje linije podržavaju 5G. Novi iPhonei također imaju novo prednje staklo 'Ceramic Shield' koje je navodno otpornije od onih na dosadašnjim uređajima. Uređaj se u SAD-u može prednaručiti od 12. listopada po cijeni od 829 dolara, a na tržište dolazi 23. listopada.

Meet iPhone 12 — Apple Izvor: Društvene mreže / Autor: Apple

iPhone 12 mini - manji, a podržava 5G

Apple je predstavio manji iPhone 12 mini, smartfon s manjim 5.4-inčnim zaslonom i specifikacijama koje su vrlo slične iPhoneu 12. Cijena u SAD-u je 699 dolara, bit će u prednarudžbi od 6. listopada, a izaći će 13. listopada.

iPhone 12 Pro Max - najveći iPhone ikad

Apple je predstavio najnoviji veliki iPhone koji dolazi sa ekranom masivne dijagonale od 6.7 inča. iPhone 12 Max ima tri stražnje kamere koje pružaju peterostruki optički zoom, LIDAR senzor za proširenu stvarnost i bolje portrete i čelični okvir. Prednarudžbe mu u SAD-u kreću od 6. studenog, izlazi 13. studenog a koštat će 1099 dolara.

Njegov manji brat, Apple iPhone 12 Pro, ima 6.1 inčni ekran, dolazi u prednarudžbu od 16. listopada i na tržište stiže 23. listopada.

This is iPhone 12 Pro — Apple Izvor: Društvene mreže / Autor: Apple

MagSafe se vraća kao novo bežično rješenje za punjenje iPhonea 12

Apple je vratio MagSafe koji ovog puta služi iPhoneu 12. Na raspolaganju su dvije opcije - MagSafe punjač za jedan uređaj i MagSafe Charger Duo za dva uređaja, uključujući posebni uspravni punjač za Apple Watch. Appleove nove maskice u sebi imaju magnetiće, što znači da je s njima i dalje moguće koristiti MagSafe punjače, kao i niz novih dodataka poput magnetiziranog novčanika.

Ništa od punjača i slušalica

Kao što je to bio slučaj sa novim Apple Watchem, Apple je odlučio maknuti punjač iz kutije iPhonea 12. Kompanija je također ove godine odlučila maknuti i slušalice. Ono što ćemo dobiti je novi USB-C Lightning kabel.

  • +20
iPhone 12, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 Mini slike uređaja Izvor: Screenshot / Autor: Apple

isprobajte prvi

Uskoro u ponudi Hrvatskog Telekoma

Svi novi uređaji naći će se u ponudi Hrvatskog Telekoma, kao što je to bilo i prošlih godina, a lani je HT imao prvi u ponudi nove Appleove flagshipe. Nova serija iPhonea opremljena je 5G mogućnostima, što znači da će biti odlično rješenje za sve one koji među prvima u Hrvatskoj žele isprobati 5G mogućnosti.

Također, HT je prije dvije godine lansirao eSIM, GSM standard koji korisnicima omogućuje sjajno iskustvo na Appleovim eSIM uređajima, kao što su iPhone XS i serija 11, a tako je i s upravo predstavljenom serijom.