MAGSAFE

[FOTO/VIDEO] Novi iPhone bi mogao postati jako popularan zbog ove zanimljive značajke

15.10.2020 u 13:20

Bionic
Reading

Novi iPhone bi mogao doseći zapanjujuću popularnost zahvaljujući magnetima skrivenima ispod kućišta

Premda novi iPhone donosi niz značajki koje će neke zaintrigirati 5G-om, Verge smatra da podrška za brze mreže nije ključna značajka novih uređaja.

MagSafe, Appleov patent kojeg većina pamti po mogućnosti spajanja punjača u slot na MacBook računalima preselio se i na iPhone gdje će, među ostalim, omogućiti korištenje dodataka i punjača na nove zanimljive načine. Konkretno, radi se o prstenu magneta ispod stražnjeg dijela iPhonea koji služe za spajanje stvari poput bežičnih punjača.

This is iPhone 12 Pro — Apple Izvor: Društvene mreže / Autor: Apple

Verge, doduše, smatra da će ova značajka ići puno dalje od MagSafe Chargera. Apple je sam tijekom prezentacije naglasio da se raduje brojnim rješenjima koja će proizvođači smisliti za novi iPhone, a prema prvim solucijama koje dolaze iz same kompanije, izgleda da nas čeka era dodataka svih oblika i namjena.

MagSafe je prije svega smišljen za osiguravanje spajanja uređaja na punjače. Riječ je o prvim naznakama budućih rješenja američkog proizvođača koje, prema insajderima, neće uopće imati ulaze za punjače, već će se u cijelosti puniti bežično. Situacija će se također prenijeti na stalke za CarPlay, dodatne baterije, maskice i još mnogo toga.

Izvor: Promo fotografije / Autor: Apple

Prema demonstraciji na službenom predstavljanju, MagSafe nije isključivo ograničen na jedan dodatak. Bit će moguće spojiti maskicu i onda na nju naknadno povezati magnetizirani novčanik. Solucija koju nudi MagSafe donijet će novom generacijom zaštitne opreme koja se neće omatati oko samog telefona, već će se spajati na magnetske nosače. Stalci za snimanje, dronovi i još velik broj drugih namjena bit će u dosegu, kao što je bilo demonstrirano tijekom događaja.

Naravno, hrpa potencijalnih ideja se neće obistiniti ako Appleovi magneti ne budu dovoljno snažni. PopSocketi i držači prstena neće raditi baš dobro ako ih je lako maknuti s telefona. Ako nosač za iPhone u automobilu neće moći držati uređaj na sebi, proizvođači dodataka će morati pribjeći starijim metodama poput držača u obliku kandže.

  • +5
Apple iPhone 12 Pro i Apple iPhone 12 Pro Max Izvor: Promo fotografije / Autor: Apple

Kao i što se to događalo do sad, vrlo je izvjesno da će trend magnetiziranih dodataka (kao i niza drugih dosadašnjih solucija), ukoliko zbilja bude koristan koliko Apple najavljuje, uskoro postati popularan i kod konkurencije.