SLIKOVITO IZRAŽAVANJE

[FOTO] Stižu novi emojiji za Android 12, pogledajte najzanimljivije

19.07.2021 u 11:07

Bionic
Reading

Android 12 donosi hrpu novih emojija za koje vlasnici uređaja neće morati ažurirati softver. U krupnom su planu 'univerzalne' pite, vedriji smajli s maskom i niz redizajniranih prometala...

Kao što je to bio slučaj svake godin, World Emoji Day bio je popraćen Googleovom objavom o nadograđenim emojijima za Android 12. Google je redizajn primjenio na 'stotinama' znakova koji će postati standard u aplikacijama koje se pokreću na novoj verziji poznatog operativnog sustava. Većina njih je, piše Engadget, konkretnije kontekstualizirana, što znači da nisu nedorečeni kao dosad.

Izvor: Screenshot / Autor: Google

Tu je za početak 'univerzalnija' pita koja zamjenjuje pitu od bundeve čija era traje već nekoliko godina. Bikini emoji ne izgleda kao da ga netko nosi, dok hrana poput račića izgleda kao da je propisno kuhana. Emoji sa kampom mijenja se prema dobi dana, dok lice s maskom ne izgleda kao da ga nosi bolesna osoba.

Izvor: Screenshot / Autor: Google

U kolekciji je niz redizajniranih emojija koje je sad puno lakše čitati, a njihovo korištenje navodno će biti još jednostavnije. Od Androida 12 nadalje, aplikacije koje podržavaju Google Appcompat uvijek će podržati najnovije emojije bez potreve za nadograđivanjem softvera. Poboljšana funkcionalnost emojija stiže u velik broj Googleovih platformi uključujući i Gmail koji će redizajnirane sličice dobiti prije kraja srpnja. Najavljen je i novi sustav za biranje emojija unutar Chrome OS-a, a za drugi dio godine najavljen je i redizajn emojija za YouTube.

Izvor: Screenshot / Autor: Google