UNICODE 14.0

Stižu novi emojiji: Kako vam se sviđaju kandidati?

16.07.2021 u 10:55

Bionic
Reading

Unicode Consortium će tijekom rujna konačno odlučiti koji novi emojiji službeno ulaze u dugo odgađani Unicode 14

Uz dolazak Svjetskog dana emojija (17. srpnja), Emojipedija je sa svijetom podijelila listu znakova koje će Unicode Consorditum uzeti u obzir za Unicode 14.0.

Lista uključuje hitove poput rastapajućeg smajlija, disko kugle i uperenog prsta. Premda velik broj prikazanih emojija neće biti izabrano tijekom konačnog glasanja u rujnu, dio kandidata završit će na računalima i smartfonima diljem svijeta od kraja 2021. i tijekom 2022.

Kao i svako dosadašnje izdanje Unicodea, ova lista sadrži znakove koji su dizajnirani u duhu inkluzivnosti, čemu su najbolji primjer rukovanja s različitim bojama kože. Zbog tehničkih ograničenja, ovi znakovi nisu mogli biti modificirani različitim bojama kože, no čini se da će dolaskom Unicodea 14.0 to konačno biti ostvareno.

jesu li i vaši među njima?

Znate li deset najpopularnijih emojija? Evo top liste!

Pogledaj galeriju

Na najnovijoj verziji Unicodea Unicode Consortium je radio dulje nego inače, kažu iz Engadgeta. Organizacija je Unicode 14.0 u 2020. odgodila zbog pandemije. 'Ove se godine ne možemo osloniti na isti raspored kao i prije' rekli su u tadašnjoj izjavi.