TEHNO NOVITETI

[FOTO] Ikea pokazala Vappeby, prijenosnu lampu-zvučnik s naglaskom na Spotify

23.03.2022 u 14:50

Bionic
Reading

Ikejin najnoviji bluetooth zvučnik služi i kao prijenosna lampa, a otporan je na prašinu i prskanje vode

Najnoviji član IKEA asortimana je Bluetooth zvučnik Vappeby, prijenosna lampa koja će mnogima pomoći da glazbu prenesu i na vanjske prostore svog doma. Vapebby je punjiv, ima ugrađenu LED žarulju s dva različita načina osvjetljenja te daje zvuk od 360 stupnjeva.

Uređaj ima IP65 klasifikaciju, što omogućava otpornost na prašinu i prskanje vode. Dizajnom je više svjetiljka, ima ručku za lako premještanje, te može biti zgodan partner u životu kod kuće kao i u pokretu. Vappeby je prvi Bluetooth zvučnik na tržištu koji ima Spotify Tap, pa mu tipka za uključivanje djeluje i kao tipka koja 'budi' Spotify s povezanog uređaja.

Kad se uključi, Spotify će nastaviti s reprodukcijom od mjesta gdje je zadnji put stao. Ako ga se ponovno pritisne, generirat će novu glazbu na temelju korisničkih preferencija. Vappeby radi s drugim streaming uslugama ili zvukom pohranjenim lokalno na povezanom uređaju.

  • +7
Vapebby slike proizvoda Izvor: Promo fotografije / Autor: Ikea

'Ovo je bitan dodatak našem asortimanu Bluetooth zvučnika i važan korak na IKEA putu ka demokratizaciji glazbe za što više ljudi. Naš primarni fokus je povećati korisničko iskustvo, preskočiti pragove, a glazbu i svjetlo učiniti lako dostupnima', pojašnjava Stjepan Begić, programer proizvoda u tvrtki IKEA of Sweden.

Baterija ima trajanje do 12 sati i puni se preko USB-C porta. Vappeby će biti dostupan u plavoj i sivoj boji, a u robnoj kući IKEA Zagreb bit će u prodaji od travnja. Funkcija Spotify Tap bit će dostupna na svim Spotify tržištima, što znači i u Hrvatskoj.