LITTLEDOT

Fond koji je uložio u Agrivi financira i domaću aplikaciju koja spaja roditelje i liječnike

18.04.2018 u 12:41

Bionic
Reading

Nakon Agrivija i drugih startupova fond South Central Ventures uložio je u još jedan projekt iz Hrvatske: aplikaciju LittleDot, koja povezuje roditelje i liječnike. Investicija može biti vrijedna do 600 tisuća eura

Mobilna i web aplikacija LittleDot, koju su osmislili Dario Šimović i Milivoj Jovančević, zamišljena je kao platforma za povezivanje roditelja s pedijatrima i ostalim liječnicima u stvarnom vremenu, kako bi roditelji dobili stručne savjete i bili u mogućnosti pratiti razvoj djeteta 24 sata dnevno, gdje god bili.

Evo kako izgleda aplikacija LittleDot Izvor: LittleDot / Autor: LittleDot

Roditelji mogu unijeti zdravstvene zapise o djetetu na svom mobitelu ili računalu. Uz bolju komunikaciju s liječnikom, aplikacija omogućava vođenje dnevnika djeteta kroz 12 funkcija te nudi korisne informacije o rastu, razvoju, imunizaciji i temperaturi djeteta. Osim toga, roditelji mogu sami odabrati i kontaktirati pedijatre i stručnjake u bilo kojem trenutku bez fizičkog odlaska u bolnicu.

Roditeljima su na raspolaganju tri usluge: kratke pisane konzultacije u obliku poruke, telefonske konzultacije i drugo stručno mišljenje. Za sve tri roditelji mogu izabrati s kojim liječnikom žele stupiti u kontakt. Liječnici uključeni u platformu, tvrde u LittleDotu, pažljivo su odabrani medicinski stručnjaci s višegodišnjim iskustvom u specijaliziranim područjima.

Projekt su prošle godine pokrenuli Dario Šimović (danas glavni izvršni direktor LittleDota) uz pomoć pedijatra dr. Milivoja Jovančevića (koji je glavni medicinski stručnjak). Šimunović je prije otvaranja svoje tvrtke radio više od 10 godina kao direktor različitih odjela u tvrtci Cisco u Hrvatskoj i regiji. S Jovančevićem i savjetnikom Krešom Trohom iz tvrtke itSoft postavio je temelje platforme na kojoj je razvijena aplikacija LittleDot.

Točan iznos investicije je poslovna tajna, no kako su tportalu rekli u fondu South Central Ventures u ovakvim slučajevima može ići do 600 tisuća eura, ovisno o potrebama.

Investicija će biti usmjerena na daljnji razvoj platforme i kreiranje novih usluga. Uz pomoć South Central Ventures, LittleDot planira ojačati svoju prisutnost u Hrvatskoj i pokrenuti uslugu u više zemalja u jugoistočnoj Europi i zapadnoj Europi.

prilika

Požurite i ugrabite ove privremeno besplatne aplikacije za Android

Pogledaj galeriju

South Central Ventures je investicijski fond fokusiran na tehnološka poduzeća s uredima u Beogradu (Srbija), Skoplju (Makedonija) i Zagrebu. Upravlja s 40 milijuna eura, od čega je za ulaganja ranoj (seed) fazi predviđeno 1,5 milijuna eura (do sto tisuća eura po tvrtci) te do tri milijuna eura za rast po poduzeću.

Dosad su, između ostalih, ulagali u startupove Agrivi, Bulb, Sentinel, Cognism, Inplayer, Letz, Alchemy, Hunch Insights, TradeCore, Virtus Vita, City Expert, Work Puls i Cube Team.

'Vjerujemo da mobilne tehnologije mogu značajno poboljšati kvalitetu života ako se koriste ispravno. Sigurni smo kako će LittleDot spasiti mnoge neprospavane noći roditelja čak i na putovanju daleko od njihovih pedijatra i drugih medicinskih stručnjaka', rekao je Jure Mikuž iz fonda South Central Ventures.