FIREFOX MONITOR

Firefox je upravo dobio jednu vrlo korisnu sigurnosnu značajku

26.09.2018 u 11:03

Bionic
Reading

Opcija pod imenom Firefox Monitor dat će vam do znanja ako su vaši podaci bili ukradeni, što zna biti korisno - pogotovo ako odmah nakon upozorenja intervenirata i spasite svoje dragocjene profile

Firefox Monitor nova je usluga iz Mozille koja provjerava jesu li vaše osobne informacije završile u rukama hakera tijekom brojnih napada na popularne stranice. Kao dodatnu razinu sigurnosti također imate i mogućnost registriranja usluge i aktivacije proaktivne zaštite koja će vas upozoriti ako vam se slična stvar desi u budućnosti.

Partnerstvo vrijedno pohvale

Funkcija Firefox Monitor stiže kao rezultat parnerstva s poznatom stranicom Have I Been Pwned, mjestom gdje uvijek možete provjeriti nalazi li se vaša email adresa među onima ukradenima. Ubacivanjem ove funkcije u Firefox, doseg stranice bit će veći, što znači da će puno manje ljudi postati žrtve online kriminalaca.

Sve za sigurnost

Naravno, podsjetnik o tome da su vam podaci ukradeni nema prevelikog smisla ako ne brinete o svojoj sigurnosti. Ako ništa drugo, potrebno je barem imati različite zaporke na svakoj stranici na kojoj imate profil. Na taj način jedna ukradena lozinka ne znači da su vam svi profili ugroženi.

Podsjetimo, Firefox nije jedini preglednik koji korisnike potiče da se bolje brinu o svojoj cyberf sigurnosti. Chrome, primjerice, ima ugrađen generator lozinki koji garantirano stvara bolje lozinke od standardne '12345'.

RIJEŠITE SE VIŠKA

Kako na brzinu počistiti svu e-poštu u Gmailu

Pogledaj galeriju