NINTENDO NAJAVLJUJE

Film o Super Mariju dobiva nastavak

11.03.2024 u 14:43

Bionic
Reading

Shigeru Miyamoto najavio je da Super Mariju, s planiranim datumom izlaska u travnju 2026.

Film Super Mario Bros. bio je veliki hit za Nintendo, zaradivši više od milijardu dolara na kino blagajnama, što znači da odluka o izradi nastavka nije bila pretjerano teška.

U novom videu Shigeru Miyamoto iz Nintenda i Chris Meledandri iz Illumination Entertainmenta podijelili su da je novi nastavak u razvoju, a datum izlaska zakazan je za 3. travnja 2026.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Nintendo

Meledandri kaže da Illumination Studios Paris, koji je radio na prvom filmu, radi scenarij za film pod vodstvom, još jednom, Aarona Horvatha i Michaela Jelenica. Nakon izlaska filma 3. travnja u SAD-u 'i na mnogim drugim tržištima diljem svijeta', bit će dostupan na 'odabranim područjima' tijekom ostatka mjeseca.

Miyamoto kaže da će film 'imati vedru i zabavnu priču' koja se proširuje na svijet uspostavljen u prvom filmu.

Uz najavu filma Legend of Zelda u studenom, sada nemamo jedan, već dva potvrđena filma temeljena na glavnim Nintendovim intelektualnim vlasništvima. Što se filma o Linku i Zeldi tiče, režirat će ga Wes Ball, redatelj trilogije Labirint: Nemogući bijeg (eng. The Maze Runner) i nadolazećeg Kraljevstva planeta majmuna, a producenti su Avi Arad i Miyamoto.

Nintendo je također uključio neke informacije o nadolazećim videoigrama, poput Switch remakea Paper Mario: The Thousand Year Doora i Luigi's Mansiona 2 HD, remastera 3DS Luigi's Mansion: Dark Moon - koji će biti dostupan 23. svibnja odnosno 27. lipnja. 12. ožujka Game Boy kolekcija Nintendo Switch Onlinea bit će proširena uključivanjem Dr. Marija za originalni Game Boy i Mario Golfa i Mario Tennisa za Game Boy Color, piše Verge.