ZA 2016.

Fiatu 500 zategnute bore

15.07.2015 u 16:21

Bionic
Reading

Retro formula za tržište ostaje i s Fiatom 500 zategnutih bora. No, pored dizajnerskih dorada, model za 2016. je dočekao i niz tehničkih novotarija, primarno vezanih uz sigurnost i infotainment sustav

Nova 'petstotka' stiže s obnovljenim branicima, novim rasvjetnim tijelima sprijeda i straga te novim bojama. Malo što je trebalo mijenjati u formuli koja je u proteklih osam godina donijela više od milijun i pol prodanih jedinica.

'Novi Fiat 500 nije narastao u dimenzijama, no svakako je sazreo korištenjem naprednih tehnologija, učinkovitosti i osvježenim interijerom i eksterijerom', stoji u službenom priopćenju. Kompanija navodi i kako je za novi model Fiata 500 napravljeno više od 1.800 izmjena, no većinu njih potrošači neće vidjeti.


Ono što hoće su izgledno novi dnevni kružni LED farovi umjesto 'halogenki' za bolju vidljivost na cesti. Glavna rasvjeta je sada dostupna i u ksenon opciji. Za sigurnost se brinu i standardni sustavi koji uključuju sedam zračnih jastuka, ESC i TPMS.

Kad je riječ o učinkovitosti, Fiat 500 nove generacije stiže s motorizacijom koja je u skladu s Euro 6 standardima. Preinake je dočekao i ovjes, koji je sada još udobniji te vodi do lakše upravljivosti vozilom. U Fiatu naglašavaju kako su računa vodili i o izolaciji kako bi vanjska buka pri većim brzinama bila kontrolirana.