DOBRE VIJESTI

Farmeronu investicija od 14,5 milijuna kuna

23.05.2014 u 09:44

Bionic
Reading

Platforma u računalnom oblaku koja stočarima pomaže u praćenju troškova, korištenja sirovina i izlaznih proizvoda osigurala je novu rundu ulaganja

Na osnovu tih podataka Farmeron razrađuje statističke pokazatelje koji olakšavaju donošenje odluka u cilju smanjenja troškova ili drugih promjena u proizvodnji.


Kako piše Netokracija, riječ je o 2,65 milijuna dolara (oko 14,5 milijuna kuna), koje će Farmeron iskoristiti za razvoj kvalitetnije prodaje velikim klijentima te kvalitetnije podrške i praćenja postojećih klijenata, od kojih se većina nalazi u SAD-u.

I ovu rundu ulaganja predvodi Jeff Clavier (SoftTech VC). Sudjeluje niz europskih i američkih investitora - NextView Ventures, Robin Klein (The Accelerator Group) te Dave McClure (500 Startups). LDV Capital na čelu s Evanom Nisselsonom i Taavet Hinrikusov OU Notorius također su podržali Farmeron. Od ulagača vezanih uz poljoprivrednu industriju, tu su Virtus Nutritinov osnivač i direktor Mattt Swanson te MFE Techov Andrew Murphy, koji je bio direktor Innovative Livestock Services.

Prethodna je iznosila 1,4 milijuna dolara (gotovo osam milijuna kuna), što je bilo jedno od najvećih ulaganja u tehnološke startupove u Hrvatskoj.

Od tada je tim Farmerona narastao sa četiri na 28 djelatnika, od kojih je pet u SAD-u. Trenutno pomoću svoje software-as-a-service platforme ostvaruju prihode na razini nekoliko desetaka tisuća dolara mjesečno.

I dalje traže inženjere za osječki i nedavno otvoreni zagrebački ured.

Izvor:Netokracija