IDEMO DALJE

Facebook pod novom istragom - kompanija unatoč masivnoj kazni i dalje bilježi rekordnu zaradu

25.07.2019 u 10:44

Bionic
Reading

Jedan od razloga zbog kojeg FTC (Federalna trgovinska komisija) pokreće potpuno novu istragu su rekordni prihodi na koje nedavna kazna od 5 milijardi dolara očigledno nije utjecala

Facebook unatoč raznim skandalima i tužbama nastavlja rasti i jako dobro poslovati. Ne smetaju mu kazne, regulacijski problemi niti optužbe za neetični odnos prema privatnim podacima korisnika. Kompanija je unatoč nastavku dobrog poslovanja objavila da FTC (Federalna tgovinska komisija) pokreće novu istragu koja pokušava otkriti je li Facebook prekštio američke antitrust zakone, prenosi The Verge.

'Online tehno industrija i naša kompanija u proteklom su se kvartalu našli pod okom su zakonodavaca. U lipnju 2019. saznali smo da je FTC u Facebooku otvorio potpuno novu istragu vezanu uz kršenje antitrust zakona SAD-a' piše u službenoj objavi za investitore. 'Nadalje, Ministarstvo pravde SAD-a je u srpnju pokrenuo novi ogled svih vodećih online platformi na tržištu'.

informacije su zlato

Od kupovine do pokreta mišem: Ovo su svi načini na koje nas Facebook prati

Pogledaj galeriju

U međuvremenu...

Facebook je prije službene objave za investitore objavio rezultate dogovora s FTC-om koji uključuju potpuno odvojenu istragu odnosa kompanije prema privatnosti svojih korisnika. Nagodba je zaokružena na kaznu od 5 milijardi dolara, što je najveća kazna koja je ikad zadesila neku tehnološku kompaniju u SAD-u. Nadalje FTC je od Facebooka tražio da ispuni niz zahtjeva, uključujući slanje novih usluga na analizu i recenziju prije plasiranja u javnost.

FTC je prošlog jeseca odobrio nove istrage vezane uz kršenje antitrust zakona u Facebooku i Amazonu, dok se Ministarstvo pravde odlučilo pozabaviti Googleom. Prema svemu sudeći, FTC aktivno radi na razvoju tužbe protiv Zuckerbergove masivne marketinške agencije/društvene mreže. Kompanija navodi da je dobila obavjest o početku nove istrage te da postoji šansa za pokretanje još nekolicine nakon što Amazon i Google krajem mjeseca objave svoje poslovne rezultate.

Facebooku u međuvremenu ide prilično dobro. Kompanija, naime, bilježi rast broja korisnika svoje popularne društvene mreže koja je u tri mjeseca zaradila tri puta više od kazne koju im je FTC uručio zbog kršenja korisničkih prava i famoznog skandala Cambridge Analytica.