OMAKLO IM SE

Opa! Hoće li to Windows 10 dobiti novi izbornik Start?

25.07.2019 u 10:27

Bionic
Reading

Rano testno izdanje Microsoftovog operativnog sustava stjecajem okolnosti završilo je u krivim rukama pa smo doznali kako u Redmondu razmišljaju o redizajnu njegovih pojedinih poznatih elemenata

Slučajno ili namjerno, iz Microsofta su ljudima zaduženima za testiranje poslali interno izdanje operativnog sustava Windows 10 u kojem je vidljiv novi izgled izbornika Start.

TEHNO SAVJETI

Ubrzajte svoj svakodnevni rad u Windowsima uz pomoć ovih korisnih kratica

Pogledaj galeriju

Riječ je o izdanju 18947, namijenjenom internom razvoju igraće konzole Xbox, koje je trebalo otići na testiranje sudionicima programa Windows Insider koji koriste 32-bitne uređaje, ali je završilo kod svih koji sudjeluju u testiranju novih izdanja Windowsa 10.

U njemu je redizajnirani izbornik Start u ranoj fazi testiranja i bez živih pločica. U Microsoftu to testiraju interno pa zasad nije jasno hoće li Windows 10 u dogledno vrijeme u potpunosti izbaciti žive pločice iz izbornika Start.

Izdanje koje je procurilo također je uključivalo i tražilicu za GIF-ove.

Nije prvi put da se Microsoftu ovako omaklo. Prije dvije godine objavili su interno izdanje Windowsa 10 za stolna računala i prijenosne uređaje, zbog čega su se pojedini uređaji počeli restartati iznova i iznova. Brzo su uočili pogrešku i pomogli pogođenim korisnicima odgovarajućim alatom.

U tijeku je istraga s ciljem otkrivanja kako se interno izdanje Windowsa našlo kod svih, umjesto samo kod nekih testera. Sporno je izdanje u međuvremenu povučeno, piše Verge.