MALI PREDAH

Evo zašto je Elon Musk prespavao na krovu svoje najveće tvornice

30.10.2017 u 08:26

Bionic
Reading

Svima nam ponekad treba pauza. Neki se bave biciklizmom, neki odu na pecanje, a Elon Musk kampira na krovovima tvornica

Prošlog tjedna Amazonov šef Jeff Bezos je pozirao na krovu njegovih masivnih turbina posred Teksasa. Isti đir vrti i milijarder Elon Musk koji je Instagramom podijelio snimku osobne interpretacije Johnny Cashevog 'Ring of Firea'. Za razliku od Bezosa koji se na vrh turbine popeo kako bi promovirao pokretanje najnovijeg Amazonovog postrojenja, Musk se na vrh tvornice baterija popeo kako bi se 'odmorio'. Riječ je, naime, o tvornici bliz Renoa u Nevadi, izvještava Digital Trends.

Whiskey, fire, s’mores and JC Also, hotdog or not hotdog?

A post shared by Elon Musk (@elonmusk) on

Kronologija ovog epskog događaja počela je s Muskovom objavom na Instagramu gdje multimilijunaš na krovu zgrade sjedi u društvu otprilike deset ljudi. Nakon toga je stigla zamućena videosnimka na kojoj Musk sa slijezovim kolačićem u jednoj ruci i čašom viskija pjeva Johhny Casha.

Malo sam si kampirao

Ubrzo nakon glazbenog intermezza šef Tesle je tweetao 'BTW, samo želim izraziti poštovanje prema napornom poslu kojeg obavljaju radnici u Gigafactoryju. Razlog zbog kojeg sam kampirao na krovu je zato jer mi je bliži od hotelske sobe u Renu. Produkcijski pakao - osmi krug'.

Sudeći prema nehumanim uvjetima u njegovim tvornicama, ideja osmog kruga pakla je relativno blagi pojam. Podsjetimo, proizvodnja Tesla 3 automobila porasla je s prvotnih trideset na sto, pa na 1500 i na kraju na 20.000 - uz isti broj radnika. Muskov kamp na krovu tvornice ne ide rukom pod ruku s brojnim otkazima koji su nedavno prodrmale tvrtku. U koja je poslovna filozofija Tesla i srodnih kompanija zna samo ekscentrični milijunaš i njegov bliski krug poslovnih savjetnika.