EKSKLUZIVNE ZNAČAJKE

Evo zašto će iPhone 8 biti najskuplji ikad

22.10.2016 u 01:25

Bionic
Reading

Ako je za vjerovati svim dosadašnjim informacijama, barem jedan Appleov iPhone ove godine cijenom će prijeći tisuću dolara, no pored korištenja skupog OLED zaslona izgleda da će taj uređaj biti bogatiji mogućnostima i u drugim kategorijama

Prema blogu MacOtakara, iPhone 8 će biti jedini Appleov mobitel ove godine koji će podržavati bežično punjenje. Ova informacija je u suprotnosti s ranijim glasinama koje su govorile kako će iPhone 7s i 7s Plus donijeti istu značajku.

No, 'slabiji' modeli koje će Apple otkriti paralelno s 'osmicom' ipak će imati mogućnost nadogradnje posebnim punjačima za njih. Za sada nema govora o kompatibilnosti s ranijim verzijama iPhonea u obliku dodataka.

K tome, iPhone 7s i iPhone 7s Plus neće donijeti ni Lightning adapter za 3,5-milimetarski audio priključak, kako to danas biva s postojećim uređajima. Štoviše, neće biti opremljeni niti s Lightning adapterom na USB Type-C priključak koji se nalazi na MacBook prijenosnicima. MacOtakara navodi kako nisu otkrili poseban razlog za ovu odluku (van očitog smanjenja troškova za Apple).

iPhone 8 će donijeti sve ovo, ali u drastično skupljem paketu, izgledno najskupljem do sada. 'Osmica' će biti pravi redizajnirani uređaj namijenjen slavljenju deset godina postojanja uređaja koji je Apple ne samo osovio na noge, već ga postavio na poziciju tržišnog lidera. Modeli iPhone 7s i 7s Plus bit će jeftiniji, ali i ograničeniji dodacima i mogućnostima, a što se tiče dizajna bit će vrlo slični postojećoj generaciji uređaja. Na ovaj način Apple je značajno smanjio troškove proizvodnje i osigurao veći profit.

Kako bi mogao izgledati iPhone 8? Autor: EverythingApplePro

Koliko je MacOtakara u pravu reći će tek vrijeme. Iako je ova stranica među prvima pogodila kako će Appleu uistinu ukloniti 3,5-milimetarski audio priključak, nisu svaki put bili potpuno u pravu.

Via Forbes