NOVE CIJENE

Evo koliko će koštati vožnja od Zagreba do Splita u jednom smjeru

17.03.2017 u 13:16

Bionic
Reading

Vlada je odlučila povećati cijene cestarina na svim autocestama u Hrvatskoj, s time da je jedini izuzetak autocesta A6 od Zagreba do Rijeke, na kojoj će cijene ostati iste

Kako bi pokušala sanirati stanje u zaduženom HAC-u, Vlada je uvela novi cjenik za cestarine koje su poskupjele, a primjenjivat će se od trećeg travnja. Jedina djelomična izuzeća su smjer A6 Rijeka - Zagreb i ENC uređaji, no popusti na potonjima će do ljeta 2018. također biti izravnani novim cjenikom, dok će A6 poskupjeti tijekom ljeta. Dvije su razine poskupljenja, od pet i deset posto.

Deset posto poskupljenja dio je ljetnog računanja cestarine koja će biti na snazi tri mjeseca, od srpnja do rujna te je očito usmjerena na to da HAC prikupi što više novca tijekom turističke sezone. Tako će po novome u ljetnoj tarifi Zagreb - Rijeka stajati 77 kuna za automobile (sad stoji 70 kuna), Zagreb - Split 199 kuna ljeti (181 kunu izvan sezone), a Zagreb - Lipovac 140 kuna u ljetnom razdoblju, odnosno 128 kuna izvan ljetne sezone.