KONFERENCIJE

Evo koga možete očekivati na ovogodišnjim WinDaysima

16.03.2016 u 15:00

Bionic
Reading

Konferencija WinDays u travnju će 16. godinu zaredom okupiti svjetske i domaće predavače i stručnjake te brojne sudionike iz poslovnog i IT svijeta, javnog sektora te akademske zajednice i medija

WinDays16 će započeti konferencijom Business, koja će trajati od 26. do 27. travnja. Činit će ju tri tematske cjeline: stvaranje i usvajanje kulture uspjeha, privlačenje stranih investicija te stvaranje novih tvrtki.

Gostovat će Graham Brown Martin, predavač, pisac i konzultant poznat po provokativnim i izazovnim idejama o budućnosti obrazovanja, odnosno o transformaciji načina na koji učimo i živimo te usmjeravanju mladih prema zanimanjima budućnosti.

Nenad Bakić, poduzetnik, investitor i jedan od najvećih zagovaratelja uvođenja tehnologije u školski kurikulum, održat će predavanje Da, mi možemo izgraditi kulturu uspjeha tijekom kojeg će govoriti o razvoju automatike i robotike te ulozi i aktivnostima udruge Institut za razvoj i inovativnost.


Osim o obrazovanju, diskutirat će se o stvaranju uvjeta za razvoj i privlačenje talenata, razvoju inovacija, privlačenju investicija, a sve to s ciljem ostvarenja održivog gospodarskog rasta.

Tehnološki dio konferencije bit će održan od 27. do 29. travnja. Osim novosti iz svijeta tehnologije, rješenja za unaprjeđenje poslovanja, novosti o Microsoftovim proizvodima vezano uz SQL server, Windows server, Azure i brojne druge, sudionici će moći slušati niz tema s naglaskom na dva nova smjera: digital i otvoreni kod.

Konferencija će okupiti predavače kao što su Sander Berkouwer (Directory Services MVP) koji će sudionike podučiti kako kreirati hibridni identitet. Alex Mang će pomoći developerima u boljem razumijevanju implikacija cloud computinga, a imat ćemo priliku čuti i Aleksandra Draškovića, stručnjaka za SharePoint iz Microsoftovog ureda u Irskoj.

Sudionici i sponzori će sudjelovati u tradicionalnoj humanitarnoj akciji koja je ove godine usmjerena na pomoć lokalnoj udruzi Društvo invalida Poreč.

Prikupljat će se sredstva za financiranje mobilnog tima kojeg će činiti volonteri koji će obavljati kućne posjete korisnicima Društva te im pribavljati lijekove, kućne potrepštine i pomoći u kućanskim poslovima.

Više:WinDays 2016

Što nas očekuje na Microsoft WinDays16 konferenciji?