TUŽNA OBLJETNICA

Evo kako se Tim Cook prisjetio Stevea Jobsa na Twitteru

06.10.2018 u 08:59

Bionic
Reading

Glavni izvršni direktor Applea objavio je nekoliko tvitova u čast svog bivšeg šefa i mentora Stevea Jobsa, koji je preminuo prije sedam godina u 56. godini

'Steve mi je pokazao - kao i svima nama - što znači služiti čovječanstvu', tvitnuo je Tim Cook uz fotografiju Stevea Jobsa. Evo što je rekao o Jobsovoj smrti: 'Apple je izgubio vizionara i kreativnog genija, a svijet nevjerojatno ljudsko biće. Oni među nama koji su imali sreće upoznati ga i surađivati s njim izgubili su dragog prijatelja i mentora koji nadahnjuje.

OPERATIVNI SUSTAVI

Ovo su neki od najboljih noviteta koje nam donosi iOS 12

Pogledaj galeriju

Steve je iza sebe ostavio tvrtku koju je samo on mogao podići na noge, a njegov će duh zauvijek biti u temeljima Applea. Nema riječi kojima bismo mogli opisati našu tugu zbog Steveove smrti ili našu zahvalnost za to što smo imali priliku raditi s njim. Odat ćemo mu počast tako što ćemo se posvetiti nastavku rada kojeg je toliko volio.'

Apple još uvijek ima otvorenu stranicu Remembering Steve, namijenjenu onima koji žele odati počast ili prisjetiti se preminulog tehno vizionara.

Steve Jobs dao je glas ovoj neobjavljenoj inačici čuvenog Appleovog oglasa Think Different iz 1997. godine:

Apple Steve Jobs The Crazy Ones - NEVER BEFORE AIRED 1997 - (Original Post) Izvor: Društvene mreže / Autor: S Jackson

A u govoru na početku akademske godine 2005. na Sveučilištu Stanford dotakao se i svoje smrtnosti:

Steve Jobs' 2005 Stanford Commencement Address Izvor: Društvene mreže / Autor: Stanford

Njegova najstarija kći Lisa Brennan-Jobs nedavno ga je prikazala u manje laskavom svjetlu. Prisjećajući se oca, i memoarima Small Fry objavljenima prošlog mjeseca opisala je 'trenutke sreće' i 'hladnoće', kao i to što je 'često koristio novac kako bi ju zbunio ili uplašio', piše Mac Rumors.