NOVI WEB

Evo čime će HGK dočekati ulagače u Hrvatsku

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 15.07.2014 10:45
  • Objavljeno 15.07.2014 u 10:45
muškarac računalo kompjuter laptop

muškarac računalo kompjuter laptop

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Nova web stranica, kažu u HGK-u, sadrži sve potrebne informacije o mogućnostima investiranja u Lijepoj našoj, projektima, lokacijama, gospodarskim pokazateljima, poticajima, troškovima poslovanja, poreznom sustavu, načinu poslovanja...

Kako bi što bolje komunicirao s potencijalnim ulagačima i promovirao našu zemlju kao poželjno odredište za ulaganje, Centar za investicije Hrvatske gospodarske komore izradio je internetsku stranicu www.investincroatia.hr.

Stranica, kažu u HGK-u, sadrži sve potrebne informacije o mogućnostima investiranja u Lijepoj našoj, projektima, lokacijama, gospodarskim pokazateljima, poticajima, troškovima poslovanja, poreznom sustavu, načinu poslovanja te zakonodavnom okviru koji prati ulagačke i druge poslovne aktivnosti.


Zasad je, čini se, dostupna samo na engleskom jeziku. U prvom planu su obrazloženje zašto ulagati u Hrvatsku te upute gdje i kako investirati.

Stranica nudi pregled Baze investicijskih projekata, nekoliko izdvojenih projekata - među kojima dominiraju turistički - kao i preuzimanje brošure o ulaganju u Hrvatsku (u .pdf formatu), vijesti i najave, korisne poveznice te često postavljana pitanja.

Projekti su podijeljeni po županijama i sektorima, a ponuđeni su i raznovrsni podaci - od osnovnih informacija o svakoj županiji, makroekonomskih pokazatelja, infrastrukturne povezanosti, zakonodavnog okvira, načinu i troškovima poslovanja do ostalih relevantnih podataka potrebnih za odluku o pokretanju poslovanja.

Od predstavljanja Baze investicijskih projekata prije godinu dana, Centar za investicije HGK zaprimio je oko 70 upita i održao više od 30 prezentacija u Hrvatskoj i svijetu, kažu u Komori.

Što vi mislite?

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!