SOCIAL NUMBER

Društvena mreža anonimaca

01.02.2013 u 11:34

Bionic
Reading

U poplavi društvenih mreža koje potiču korisnike na dijeljenje što više informacija, društvena mreža u kojoj su korisnici samo nasumično dodijeljeni broj čini se kao oaza privatnosti

Većina ljudi doživljava svoje profile na društvenim mrežama kao svojevrsni produžetak njihovog fizičkog 'ja'.

Međutim u poplavi društvenih mreža na kojima više ili manje svjesno otkrivamo gomile privatnih podataka o svome životu pojavila se mreža kojoj je na prvome mjestu privatnost.

Social Number društvena je mreža anonimaca.

Korisnici nemaju profilne fotografije ni imena. Ne ispunjavaju podatke o tome gdje su rođeni, s kim su išli u školu ili tko im je poslodavac.

Jedina informacija koju ćete dobiti je korisnikov broj koji mu sustav dodijeli.

A prijava je veoma jednostavna. Dovoljno je tek upisati e-mail adresu i datum rođenja. Jer Social Number želi da joj članovi budu odrasle osobe kako bi mogli raspravljati o svemu, bez zadrške.

Na prvi pogled Social Number sličniji je forumu nego mreži.

Korisnici mogu pokretati grupe, rasprave ili jednostavno izražavati što im je na umu bez osude drugih ljudi, prijatelja ili članova obitelji.

Kako ističu na svojim stranicama, Social Number omogućava anonimno povezivanje s ljudima koji dijele vaše stavove.

'Naša zajednica ima mnogo namjena. Neke od njih su: upoznavanje novih ljudi; otvorena rasprava o zanimljivim i kontroverznim temama koje nešto znače; traženje novog posla; iznošenje mišljenja o svojim kolegama i tvrtki; trajni anonimni identitet na internetu i, ono najvažnije, slobodno izražavanje', stoji na stranici Social Numbera.

U svijetu u kojem svi 'guglaju' sve, gdje društvene mreže potiču korisnike na otkrivanje što više informacija o njima, ne bi li te informacije mogli unovčiti, a cenzura postaje sve češća, društvena mreža anonimaca čini se kao izvrstan potez.