HEARST SKIFF

Dolazi nam savitljivi čitač digitalnih sadržaja

05.01.2010 u 09:44

Bionic
Reading

Digitalni čitači knjiga stekli su veliku popularnost tijekom prošle godine. Iako je pomoću svakog od njih moguće uživati u cijelom nizu ostalih sadržaja, prvenstveno su namijenjeni čitanju e-knjiga, no uređaji poput Skiffa dolaze da promijene stvari

Već slutimo da će ovogodišnji sajam CES naprosto obilovati svom silom gadgeta i zanimljivih naprava. Jedna od njih dolazi pod nazivom Skiff, a proizašla je iz tabora izdavačke kuće Hearst.

Spomenuti uređaj zapravo je savitljiva i kompaktnija varijanta digitalnih čitača knjiga poput Amazonovog Kindla i sličnih. Ono što ga razlikuje od spomenute kategorije uređaja je činjenica da je izuzetno tanak i lagan te savitljiv. Zaslon mu je nešto veći od klasičnih čitača digitalnih sadržaja, čime postaje jasno da je osnovna namjena Skiffa prikaz sadržaja u novinskom ili magazinskom formatu.

Trenutno nije moguće saznati previše detalja o Skiffu osim činjenice da ima zaslon dijagonale 11,5 inča, razlučivosti 1.200 x 1.600 piksela, da će težiti oko pola kilograma te da će ugrađena baterija biti dovoljna za oko tjedan dana rada.

www.hearst.com

www.skiff.com