MICROSOFT SE PRIMIO POSLA

Dolaze velike promjene u Windows 10, u pripremi novo sučelje

03.11.2020 u 07:17

Bionic
Reading

Nova velika vizualna nadogradnja za popularni operativni sustav stiže krajem iduće godine, a navodno će prilično promijeniti vizualni stil Windowsa 10

Dok Windows 10 i dalje nastavlja dobivati nove značajke, njegov izgled je vrlo sličan onom kojeg smo susrali u najranijim verzijama. Kompanija se odlučila na redizajn, a novo sučelje nosi kodno ime 'Sun Valley'. Prve vijesti o preinaci stižu iz Windows Centrala koji se do informacija domogao zahvaljujući ljudima koji rade u Microsoftu.

Sun Valley će izaći u sklopu velike nadogradnje kodnog imena Cobalt koji će izaći tijekom zimskih praznika iduće godine.

S obzirom da Microsoft nije službeno najavio nadogradnju, ne znamo previše o njegovom izgledu, no na raspolaganju su nam neke sitne ali bitne informacije. Start meni i Action Center će dobiti revamp - više će sličiti onima koje smo susreli u Windows 10X. Druga aplikacija koja dobiva ključnu nadogradnju je File Explorer. Konačno, Taskbar će također dobiti novu kodnu pozadinu, piše Makeuseof.