NOKIA IZVJEŠTAVA

Dnevno tri milijuna preuzimanja iz Ovi Storea

19.11.2010 u 09:27

Bionic
Reading

Nokia je danas objavila da je Ovi Trgovina dosegla tri milijuna preuzimanja na dan. Uspjeh je to potaknut interesom korisnika iz cijelog svijeta i posljednjom nadogradnjom koja korisnicima Nokijinih novih Symbian pametnih telefona

S više od 400 tisuća developera koji su se u posljednjih 12 mjeseci prijavili za objavljivanje na Ovi Trgovini te 92 developera koji su prešli milijun preuzimanja svojih aplikacija, kompanija je dobila i snažan zamah u razvoju usluga.

Kako developeri otkrivaju da ovaj pristup ubrzava i poboljšava proces kreiranja aplikacija za mobilne telefone, pokazuje i podatak da su Nokia Qt Software Development Toolkit (SDK) i Qt SDK ukupno zabilježili 1,5 milijuna preuzimanja. Na taj način developerima je olakšan razvoj aplikacija za pametne telefone poput Nokije N8, Nokije C7 i Nokije C6-01, čija je isporuka počela, te nedavno najavljene Nokije E7. Kao strateški korak, Nokia je prošli mjesec najavila objedinjenje razvoja aplikacija baziranog na Qt platformi kako bi pojednostavila kreiranje aplikacija za Symbian telefone i proizvode koji će biti bazirani na operativnom sustavu MeeGo.

Video izjave developera o Qt platformi mogu se pronaći na Forum.Nokia.com

Primjeri kreativnog i popularnog sadržaja za nove Symbian pametne telefone koje se mogu pronaći na Ovi Trgovini:

·        Swype: Jednim pokretom prsta preko tipkovnice, Swype tehnologija omogućuje korisnicima brže i jednostavnije pisanje.

·        NHL GameCenter™ Premium: Budite stalno u kontaktu sa svojom omiljenom hokejaškom momčadi iz NHL-a slušajući radio, pregledavajući statistike i rezultate ili gledajući sažetke i prošle utakmice.

·        WhatsApp Messenger: Zamijenite SMS poruke ovom aplikacijom koja koristi 3G mrežu ili WiFi kako biste ostali u kontaktu sa svojim bližnjima i prijateljima. Putem WhatsApp aplikacije možete slati i primati poruke, fotografije, zvučne zapise i videoporuke bez dodatnih troškova.

Otkako je Nokia počela s isporukom novih Symbian pametnih telefona, počevši s Nokia N8 30. rujna ove godine, besplatna aplikacija s najviše preuzimanja na svjetskoj razini su: Q Torch, aplikacija koja pretvara Nokia telefon u baterijsku svjetiljku, a koju je razvio CellApp Technology iz Indije, među aplikacijama koje se plaćaju najviše preuzimanja ima Angry Birds, hit igra koju je razvio Rovio Mobile iz Finske, a treća aplikacija po broju preuzimanja je Need for Speed Shift HD, posljednja inačica iz poznatog serijala igara utrkivanja, iz Electronic Artsa iz SAD-a.

Najnoviji podaci o popularnim regionalnim aplikacijama i developerima nalaze se na Forum.Nokia.com