ICT KONFERENCIJA

DevArena 2012 u znaku Windowsa 8

  • Autor: M. W.
  • Zadnja izmjena 18.10.2012 17:10
  • Objavljeno 18.10.2012 u 13:26
Tportal

Tportal

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Poseban interes na konferenciji privukle su teme vezane uz nove operativne sustave Windows 8, Windows Server 2012 te Windows Phone 8, razvojne i ALM alate poput Visual Studija i Team Foundation Servera 2012

Sedma po redu DevArena, stručna konferencija na temu razvoja softvera i informacijskih tehnologija, u Zagrebu je okupila nešto manje od dvjestotinjak razvojnih inženjera, softverskih arhitekata i IT stručnjaka.

Konferenciju je organizirala tvrtka Ekobit, čiji su stručnjaci, zajedno s gostujućim predavačima, predstavili niz tehnologija i trendova koje se treba poznavati kako bi tehnološki proizvodi bili konkurentni na tržištu.

'Naš je cilj bio predstaviti vrlo konkretne izazove koje tehnologija ima u razvojnoj praksi, kako bi sudionicima dali znanje i alate da poboljšaju svoju učinkovitost i ostanu ukorak s brzim promjenama. Na taj način omogućujemo IT zajednici da promptno odgovara na zahtjeve tržišta', rekao je Martin Kralj, direktor konferencije DevArena 2012.

U dvadeset i pet stručnih predavanja u četiri paralelna niza, sudionicima je predstavljena tehnologija u teoriji s primjerima iz prakse i brojnim demonstracijama uživo.

Poseban interes na konferenciji privukle su teme vezane uz nove operativne sustave Windows 8, Windows Server 2012 te Windows Phone 8, razvojne i ALM alate poput Visual Studija i Team Foundation Servera 2012, uz mnoštvo novih tehnologija koje omogućavaju efikasniji razvoj klijentskih, mobilnih i web-aplikacija te rješenja na platformi Azure.

DevArena nije zanemarila ni poslovna znanja te je značajan naglasak stavila na dobre prakse u timskom radu, pristup u razvoju i održavanju softvera te kreativno korištenju tehnologija za stvaranje dodatne vrijednosti.

Posebna skupina predavanja bavila se procesnim i efikasnijim pristupu razvoju pa su sudionici imali priliku naučiti kako povećati efikasnost razvoja po svim fazama, od planiranja do testiranja aplikativnih sustava u produkciji.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi